Meses de negociació

STEPV insisteix en la retirada del decret d’augment de ràtios i horari del professorat

Finalment, s’ha forçat l’ajornament de l’aplicació de la normativa de desplaçats i suprimits.

dimecres 23 maig 2012 12:03 h

Hui, 23 de maig, ha tingut lloc una mesa sectorial d’Educació per tractar diversos assumptes que afecten les condicions laborals del professorat valencià. El tema més conflictiu ha sigut el projecte d’ordre pel qual es regulen els procediments de recol·locació i redistribució del personal docent amb destinació definitiva en els centres docents públics. La resta de temes tractaven sobre acreditacions en llengües estrageres, adjudicació de llocs de treball per al personal provisional, interí o en pràctiques per al curs 2012-13, entre altres qüestions.

STEPV ha plantejat, com una prèvia, la retirada del Decret 73/2012 que augmenta les ràtios i la jornada lectiva del professorat. El Sindicat ha posat de manifest que, deprés de l’èxit de les jornades de vaga i de les multitudinàries manifestacions, cal la derogació d’aquesta norma junt amb la del Decret 1/2012 de retallades salarials.
Aquestes han sigut dues de les reivindicacions del professorat valencià que està mobilitzat des del 4 de gener de 2012.
Els representants de l’Administració educativa han afirmat que la norma ja està publicada en el DOCV i que es pensa aplicar, per la qual cosa, segons ells, no és possible obrir cap procés de negociació sobre les ràtios o la jornada lectiva del professorat.
STEPV ha insistit que cal obrir un procés de negociació real que anul·le totes les mesures que van en contra de l’ensenyament públic i dels drets laborals del professorat com s’ha fet en algunes comunitats autònomes. Per això, ha exigit i aconseguit que el projecte d’ordre sobre procediments de recol·locació i redistribució del personal docent en els centres públics no es negocie en aquesta mesa sectorial. Aquesta norma pretén donar cobertura a les retallades per l’augment de ràtios i d’horari del professorat, que donarà lloc al desplaçament o supressions de milers de professores i professors o d’acomiadament de professorat interí.
El proper dilluns, 28 de maig de 2012, està convocada una junta de portaveus per tractar sobre diversos assumptes. STEPV insistirà, en aquesta nova reunió, en la necessitat de derogar el decret 1/2012 i que no s’aplique el reial decret Wert ni la seua versió valenciana, el Decret 73/2012.
Mentrestant, el sindicat continuarà convocant mobilitzacions. La primera serà el dijous 24 de maig de 2012 amb concentracions a la porta de tots els centres docents del País Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR