Llengua

STEPV inicia una roda de contactes sobre la Llei de Plurilingüisme

El Sindicat s’ha reunit amb els grups parlamentaris de Podem, PSPV i Compromís, els propers dies es reunirà amb entitats del món educatiu

La delegació de STEPV en les Corts, moments abans de reunir-se amb els partits polítics

divendres 12 gener 2018 17:26 h

STEPV – Intersindical Valenciana ha iniciat una roda de reunions amb partits polítics i entitats socials per presentar-los les seues propostes sobre la Proposició de Llei de Plurilingüisme. El Sindicat s’ha reunit amb els grups parlamentaris de Podem, PSPV i Compromís, els propers dies es reunirà amb entitats del món educatiu dels diversos territoris del País Valencià, també ho farà amb les associacions de pares i mares de l’alumnat, i dilluns vinent està prevista una reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació de la Conselleria d’Educació.

Des del Sindicat també s’aposta per la necessitat de la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística

El Sindicat valora positivament la reunió amb els grups parlamentaris de Podem, PSPV i Compromís en la qual s’ha establert un diàleg i intercanvi d’informació sobre la trentena d’esmenes que ha presentat. STEPV espera que els grups parlamentaris accepten les propostes presentades que tenen com finalitat principal que tot l’alumnat valencià tinga un domini escrit i oral del valencià i del castellà i d’una llengua estrangera. Les esmenes presentades pel Sindicat estan basades en la pràctica docent de milers de professores i professors arreu del país i en les recerques i estudis d’investigadores i investigadors sobre l’educació bilingüe i plurilingüe i l’aprenentatge de llengües.
Per altra part, des del Sindicat també s’aposta per la necessitat de la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística que supere l’obsoleta LUEV; el desplegament del Decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials; la urgent obertura d’À punt; la constitució d’un espai comunicatiu compartit amb la resta de territoris de parla catalana; i un augment de les partides pressupostàries destinades a la promoció i ús del valencià per equiparar-nos als altres territoris amb llengua pròpia.
Finalment, STEPV està convençut que, que l’activació de totes aquestes mesures i propostes serviran per avançar envers la convivència i la igualtat de les dues llengües oficials, i la cohesió social i lingüística dels centres educatius i de la societat valenciana.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR