Professorat interí

STEPV i CPI exigeixen solucions immediates a la problemàtica del professorat interí

Més de 500 persones s’han concentrat aquest matí a la Direcció Territorial d’Alacant i a la Conselleria d’Educació a València per a exigir que els adjudiquen una plaça per al pròxim curs

Un moment de la concentració a la Conselleria d'Educació a València

divendres 03 agost 2018 15:56 h

STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí han convocat concentracions a Alacant i València per a mostrar el seu rebuig a les adjudicacions de places per al curs 2018/19 i per exigir una solució a la Conselleria per tal que el professorat afectat puga continuar treballant el curs que ve.

La pròxima concentració serà el 3 de setembre a la Conselleria d’Educació

El Sindicat ha qualificat de massacre les adjudicacions de professorat interí, publicades el passat 31 de juliol, especialment en el cos de mestres en què la combinació de les oposicions massives, la repetició de centre i el requisit del B2 d’anglés en moltes places ha suposat una autèntica rebaremació de les borses que ha deixat centenars d’interins amb molts anys de serveis prestats sense plaça per al curs que ve.
En les concentracions s’ha exigit a la Conselleria que solucione aquesta situació i cree les places necessàries perquè a setembre aquest professorat afectat tinga vacant per al curs 2018/19. Una delegació de representants de STEPV i la CPI s’han pogut reunir amb el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana (no hi eren en Conselleria representants de la Direcció General de Personal, ni el Secretari Autonòmic d’Educació ni el Conseller d’Educació). Durant la reunió li han transmés la problemàtica i li han exigit solucions per al curs que ve. Fullana s’ha compromés a traslladar a la Direcció General de Personal la problemàtica i a treballar perquè les persones afectades tinguen feina a setembre.
Malgrat aquest compromís, durant l’assemblea que s’ha celebrat en el jardí de la Conselleria d’Educació, s’ha acordat convocar una nova concentració el 3 de setembre al mateix lloc per a mantindre la pressió fins que se solucione el conflicte generat i es complisca el compromís del Conseller Marzà que cap interí perdrà el seu lloc de treball com a conseqüència de les oposicions massives.
A la concentració d’Alacant hi han acudit també representants de la Plataforma No mes precarietat, entre d’altres. Una delegació s’ha entrevistat amb l’inspector de guàrdia, Juan Antonio Castaño, que també s’ha compromés a transmetre les reivindicacions del col·lectiu a la Directora Territorial d’Educació.
Durant les assemblees, el professorat afectat ha tingut l’oportunitat d’exposar la seua dramàtica situació després d’anys de prestar serveis i veure’s, ara, en l’atur.
STEPV i la CPI insten al col·lectiu interí a continuar la lluita per mantindre un lloc de treball, no només el curs que ve sinó mentre dura el procés d’oposicions massives i exigeixen un pacte d’estabilitat del professorat interí que garantisca realment la continuïtat del treball del col·lectiu, cosa que ara no s’ha complit. Igualment, continuaran treballant per a recuperar la plantilla retallada per l’anterior govern i ampliar les mesures anunciades per al curs que ve a tot el conjunt del professorat.
El Sindicat sol·licitarà una reunió urgent amb el conseller Marzà per a traslladar-li directament la problemàtica generada en aquestes adjudicacions i exigir-li en persona l’oferta de les places necessàries per a garantir la continuïtat en el treball del personal afectat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR