Meses de negociació

STEPV ha abandonat la Mesa Tècnica sobre FP

Ni la Conselleria ni la resta de sindicats han volgut fer una prèvia sobre la situació de l’FP Bàsica i els cicles formatius

dimecres 02 juliol 2014 16:40 h

Tal i com està denunciant STEPV aquests darrers dies Conselleria no està autoritzant l’FP Bàsica en els instituts que no tenen cicles formatius i tampoc no està autoritzant cicles formatius de grau mitjà o superior en molts centres.

STEPV convocarà una nova concentració la setmana que ve coincidint amb la Mesa Sectorial de dimecres 9 de juliol

Els motius d’aquestes no autoritzacions són, segons ha pogut saber el Sindicat, que els centres que no tenen cicles formatius no compleixen els requisits d’instal·lacions per a l’FP Bàsica. Quant a la resta de cicles formatius, es deneguen perquè no compleixen els quatre criteris que ha imposat conselleria: tindre un mínim de 12 alumnes preinscrits (ni tan sols matriculats), tindre FP Dual, tindre garanties d’empleabilitat i tindre relació amb les empreses de l’entorn.
Aquesta situació no estava acordada amb els sindicats en les meses de negociació sobre FP. És per això que STEPV, en el punt d’instruccions d’inici de curs d’FP durant la Mesa Tècnica d’aquest matí, ha demanat una prèvia per aclarir tot açò, com a garantia que el que discutim i acordem en les meses de negociació després es complirà. La presidenta de la Mesa, de la Direcció General de Formació Professional, ha preguntat a la resta de sindicats si estaven d’acord en abordar el tema ara o esperar-se al torn obert de paraules al final. La resta de sindicats, sorprenentment, han preferit seguir l’ordre del dia i, en tot cas, tractar eixe tema al final.
A STEPV li sorprén aquesta reacció de la resta de sindicats, perquè la Conselleria ha incomplert clarament els seus compromisos i per a STEPV no es pot negociar com si no passara res. I més davant les greus conseqüències que tindran aquestes mesures en l’alumnat i el professorat el curs que ve. I més encara quan decenes de docents afectats estaven concentrats a la porta exigint explicacions i solucions.
La presidència de la Mesa ha decidit no atendre la petició de STEPV de tractar el tema de les autoritzacions d’FP Bàsica i resta de cicles formatius. En eixe moment, el Sindicat ha abandonat la mesa en senyal de protesta perquè considerem que la Conselleria no compleix els seus compromisos.
STEPV continuarà pressionant l’administració perquè, o bé autoritze l’FP Bàsica en els centres on està denegant-ho o bé ajorne l’aplicació d’aquests ensenyaments fins que els centres tinguen les instal·lacions adequades, si és que eixe és l’argument real per no autoritzar-los.
El Sindicat sospita, però, que el criteri que realment s’està aplicant és el de reducció de la despesa, malgrat que dilluns Conselleria pressumira de ser la segona comunitat autònoma amb més recursos per part de l’estat per aplicar l’FP Bàsica.
STEPV convocarà una nova concentració la setmana que ve coincidint amb la Mesa Sectorial de dimecres 9 de juliol, on es tornarà a abordar el tema de les instruccions d’inici de curs d’FP.
La resta de temes negociats en mesa tècnica i sectorial han estat les instruccions d’inici de curs de primària i secundària, el professorat que ha de realitzar les proves de juliol, el consell orientador de secundària i el pla anual de formació.
STEPV ha sol·licitat la retirada de la normativa sobre el professorat que ha de fer les proves de juliol i ha sol·licitat que es prorrogue la contractació del professorat interí cessat el 30 de juny, perquè aquesta és la causa que estigam negociant aquesta normativa. A aquesta petició s’han afegit alguns dels sindicats signants de l’acord d’interins malgrat saber que explicítament ho impedeix (article 10 de l’acord).


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR