Dret a l’educació

STEPV guanya una sentència contra les retallades de desdoblaments en FP

El TSJCV al·lega que no hi va haver negociació

dimarts 18 desembre 2012 17:03 h

El Tribunal Superior de Justícia ha fallat a favor de STEPV en el recurs presentat en novembre de 2010 contra la retallada en els desdoblaments de 137 mòduls formatius el en el curs 2010-11 i anul·la la resolució que redueix aquests desdoblaments.

Els Serveis Jurídics del Sindicat estan estudiant la possibilitat que el professorat demane danys i perjudicis

El Tribunal dóna la raó al Sindicat quan al·legava que la Conselleria va retallar en juliol de 2010 els desdoblaments de FP per al curs que s’iniciava en setembre i, una vegada començat el curs, va dur a la Mesa Sectorial en setembre la denúncia dels acords de plantilles de Secundària (de 1999) i FP (de 2007) i la resolució de 18 de maig de 2007 que fixava els criteris per la l’elaboració de les plantilles de FP.  Posteriorment, en el mes de gener, va publicar en el DOCV unes noves plantilles, que van comptar amb el rebuig de totes les organitzacions sindicals.
Per tant, la Conselleria va iniciar la retallada de plantilles sense negociar i amb una normativa en vigor que va ser obviada. En hores, la retallada va suposar que de les 2.772 hores de desdoblament possibles, només es desdoblaren 1.160, és a dir, un 58,2% d’hores retallades. Això va significar una forta retallada de professorat, especialment de l’interí, en el curs 2010-11, com ja va denunciar STEPV en el seu moment.
Des de gener de 2011 comptem amb unes noves plantilles de secundària i FP, imposades per Conselleria mitjançant una ordre, que no un acord amb els sindicats com existia fins aquell moment. Per tant, la sentència només és aplicable a les plantilles del curs 2010-11.
Tanmateix, els Serveis Jurídics del Sindicat estan estudiant la possibilitat que el professorat, els centres, i l’alumnat que es van veure perjudicades per aquella mesura de la Conselleria, ara anul·lada, presenten peticions d’indemnització per danys i perjudicis. A més, la sentència no és ferma i la Conselleria pot recórrer-la, tot i que entenem que no tindria possibilitats de prosperar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR