Professorat interí

STEPV fa arribar la proposta de pacte d’estabilitat del professorat interí a Conselleria

El Sindicat insta a la Conselleria a negociar el pacte el més prompte possible

Concentració el passat 25 de juliol en la Conselleria d'Educació

dimecres 15 novembre 2017 16:16 h

La proposta de pacte d’estabilitat acordada pel Consell Nacional de STEPV del passat dissabte 11 de novembre ha estat enviada aquest matí a la Conselleria d’Educació, en concret, al Director General de Centres i Personal Docent, Joaquín Carrión. El Sindicat ha demanat la negociació d’aquesta proposta i espera la resposta el més aviat possible per part de la Conselleria.

Aquesta proposta ve motivada per l’anunci de l’administració d’una oferta massiva d’oposicions per als pròxims quatre anys

Aquesta proposta ve motivada per l’anunci de l’administració d’una oferta massiva d’oposicions per als pròxims quatre anys en tots els cossos docents, una oferta que pot posar en perill els llocs de treball que ocupa el professorat interí ja que bona part de les places que s’ofertaran estan ocupades per aquests docents.
STEPV i la Confederació d’STES han demanat al Ministeri d’Educació la negociació d’un accés diferenciat (és a dir, que s’oferten les places que ocupa el professorat interí per a aquest col·lectiu i les de nova creació i les jubilacions als aspirants de fora del sistema educatiu) i la possibilitat d’activar processos de consolidació, contemplats en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, en educació (en altres sectors de la funció pública s’apliquen).
Aquesta demanda l’ha demanat el Sindicat en solitari en les meses de negociació que s’estan produint actualment en el Ministeri d’Educació, ja que no compta amb el suport de la resta de sindicats (excepte la Confederació Intersindical Galega) ni del Ministeri d’Educació.
Per això, STEPV demana a la Conselleria d’Educació la negociació d’aquest pacte, ja que la Conselleria no té competència per a modificar el Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent (on STES reclama l’accés diferenciat i la consolidació), però sí que té competències per acordar un pacte d’estabilitat, com s’ha fet en altres autonomies.
En eixe sentit, el Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan de decisió entre congressos, va aprovar la proposta del pacte d’estabilitat de professorat interí i va anunciar mobilitzacions pròximament si no es negocia.
Quant al pacte, es pretén que per a concretar l’oferta pública d’ocupació es tinguen en compte una sèrie de paràmetres per tal que el professorat interí no siga perjudicat en cas de no superar les oposicions o no puga presentar-se per alguna circumstància. També es tenen en consideració les borses de treball d’especialitats més menudes i el professorat major de 55 anys, sobre el qual hi ha recomanacions europees que demanen la protecció d’aquest col·lectiu.


Adjuntem la proposta de pacte d’estabilitat


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR