Condicions laborals

STEPV exigeix la negociació de la recuperació dels drets laborals del professorat

El Sindicat insisteix en la Mesa Sectorial d’aquest matí en accelerar la negociació dels temes pendents que afecten les condicions laborals del professorat

Cartell de la campanya llançat per STEPV el curs passat

divendres 13 gener 2017 10:47 h

Des de la presa de possessió del nou govern en el curs 2015/16, STEPV ha plantejat la negociació de la recuperació dels drets laborals del professorat retallats per l’anterior govern valencià i pel govern espanyol. En eixe sentit, el Sindicat va posar en marxa una campanya el curs passat amb el lema “Ara, els nostres drets laborals”, encara en vigor.

En l’àmbit estatal, la confederació d’STES està treballant en el marc del Ministeri d’Educació per a derogar el RD 14/2012

Alguns dels temes proposats pel Sindicat s’han negociat i recuperat, totalment o parcial (recuperació de professorat, d’unitats, de ràtios, d’acords, etc.). D’altres encara no s’han abordat, malgrat els acords o compromisos en tractar-los des del curs passat.
Entre aquests temes estan les plantilles de totes les etapes educatives (que l’anterior govern va retallar), la reducció de les tasques burocràtiques en els centres, millorar la normativa de permisos, excedències i llicències, la recuperació de les retribucions retallades pel govern espanyol, la derogació del RD 14/2012 (que augmenta les hores lectives del professorat i el castiga per caure malalt), etc.
Algunes d’aquestes mesures són d’àmbit estatal (RD 14/2012 de retallades o temes retributius), i d’altres d’àmbit autonòmic (com les plantilles, per exemple). STEPV i la Confederació d’STES estan treballant per tal de negociar en les diferents meses de negociació, tant autonòmica com estatal, la recuperació d’aquests drets i la millora de les condicions laborals del professorat.
En eixe sentit, STEPV ja ha demanat en diferents meses de negociació i juntes de portaveus en la Conselleria d’Educació, la necessitat d’abordar aquests temes de forma urgent, ja que la recuperació i millora de les condicions laborals del professorat i la dignificació de la seua tasca docents són fonamentals per a garantir un ensenyament de qualitat.
El Sindicat també insisteix en tancar al més prompte possible la negociació dels temes que s’han encetat, com ara, l’abonament dels sexennis al professorat interí, la proposta de consolidació i estabilitat presentada per STEPV, o l’acord de drets sindicals i la concessió dels descomptes horaris per als comitès de seguretat i salut laboral corresponents. Igualment, continuarà exigint la negociació d’aquells aspectes derivats de l’acord de legislatura en el marc de la funció pública valenciana que afecten educació i que s’haurien d’estar negociant actualment.
En l’àmbit estatal, la confederació d’STES està treballant en el marc del Ministeri d’Educació per a derogar el RD 14/2012 de retallades, la derogació de la LOMQE i la participació de la comunitat educativa en la configuració d’una nova llei.
Durant els darrers mesos STEPV i la Confederació d’STES han convocat i participat en les mobilitzacions d’àmbit estatal i autonòmic que reivindicaven la recuperació dels drets laborals del professorat i la derogació de la LOMQE i les revàlides. Les més recents el passat 26 d’octubre i 13 de desembre de 2016.
Tant STEPV com la Confederació d’STES consideren que la mobilització ha de continuar fins que es derogue la LOMQE i els reials decrets de retallades que afecten el professorat i la comunitat educativa. A més, ambdues organitzacions exigeixen la participació de la comunitat educativa en la negociació de la nova llei. Altrament, promouran noves mobilitzacions fins aconseguir aquests objectius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR