Meses de negociació

STEPV exigeix la millora de les plantilles i les condicions laborals del professorat

La Mesa Sectorial ha tractat diversos protocols que, per al Sindicat, seran inaplicables sense millorar les plantilles

Imatge de la campanya de STEPV per la recupeació dels drets laborals.

dijous 19 octubre 2017 17:02 h

Aquest matí s’ha celebrat la primera Mesa Sectorial del curs per a tractar el protocol d’atenció sanitària, el de salut mental, el d’acollida d’alumnat nouvingut, una resolució sobre la creació d’unitats d’educació terapèutiques i la resolució de renovació de direccions.

Els protocols plantejats per Conselleria incrementen el volum de treball del professorat

El plantejament de STEPV ha estat el d’exigir la millora de les plantilles en els centres docents i de les condicions laborals del professorat (reducció de ràtios, d’hores lectives, millora de les coordinacions, etc.) per tal de poder fer front a l’aplicació dels nous protocols que es negociaven en la Mesa Sectorial. Altrament, el Sindicat considera que seran inaplicables perquè comporten un increment del volum de treball que ja han de suportar els equips directius i docents en els centres educatius.

STEPV valora positivament la posada en marxa dels protocols negociats en la Mesa però considera imprescindible la millora de les plantilles per a garantir la seua correcta aplicació.

Sobre el protocol sanitari, que es va publicar fa 13 mesos sense passar per Mesa Sectorial, STEPV ha demanat la creació d’un grup de treball per aclarir algunes qüestions i treballar en la línia que l’atenció sanitària es duga a terme per sanitaris i que el professorat no haja de subministrar determinats medicaments. A més, ha reclamat que en el protocol aparega la cobertura legal i jurídica del docent en cas que es genere algun problema en l’aplicació del mateix. El Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, s’ha compromés a constituir aquest grup de treball.

Quant al protocol de salut mental i d’acollida a l’alumnat nouvingut, el Sindicat ha valorat positivament la seua posada en marxa, però ha insistit en què cal compensar el professorat per poder-los activar, o no es podran aplicar correctament pel volum de feina que comporten.

Pel que fa a la resolució sobre la creació d’Unitats Educatives Terapèutiques/Hospitals de Dia Infantil i Adolescent (UET/HDIA), que atendran alumnat amb trastorns mentals greus i s’ubicaran experimentalment en tres centres d’educació especial aquest mateix curs 2017/18, STEPV ha lamentat que es pose en marxa amb el curs començat i dubta que es puga implantar amb la celeritat que pretén la Conselleria. Igualment, el Sindicat ha traslladat les consideracions dels centres d’educació especial i de l’associació de directors i directores d’aquests centres sobre aquesta qüestió per tal que la Conselleria les tinga en compte.

Finalment, s’ha negociat la resolució de renovació de direccions. STEPV ha reiterat les esmenes que ja ha presentat cada any en la negociació d’aquesta normativa i que se centren en què l’informe del claustre sobre la renovació de les direccions ha de ser vinculant, a més de millorar altres aspectes tècnics de la norma. El Sindicat ha fet propostes de millora malgrat estar en contra d’aquesta normativa, que deriva directament de la LOMQE, ja que suposa una renovació pràcticament automàtica de les direccions i impedeix la presentació de candidatures alternatives.

En el torn obert de paraules, la Conselleria ha informat sobre aquests temes, entre d’altres, plantejats pels sindicats:

  • Problemes en les adjudicacions de difícil cobertura: la conselleria està treballant per a millorar-ne la gestió.
  • Publicació de l’ordre de catalogació de centres que afecta fonamentalment les direccions dels centres d’FPA: està previst que es publique els pròxims dies.
  • Publicació del decret de sexennis: es publicarà, finalment, a principis de novembre.
  • Publicació dels nomenaments al BOE del procediment a càtedres de 2009: sobre aquest tema tenen un informe negatiu del ministeri que no accepta que es publique en caràcter retroactiu des de 2014, com estava acordat entre Conselleria i sindicats. La Conselleria està intentant negociar amb el ministeri per a solucionar el problema.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR