Meses de negociació

STEPV exigeix informació i la negociació sobre la creació de les noves EOI

El Sindicat força la presència del Director General de Política Lingüística en la Mesa Sectorial sobre selecció de direccions per donar explicacions als sindicats

Entrada a l'EOI de València

dissabte 20 gener 2018 12:01 h

La Conselleria d’Educació havia convocat la Mesa Sectorial aquest matí per a tractar la normativa de selecció de direccions. Tanmateix, STEPV ha fet una prèvia en què ha exigit explicacions a la Conselleria d’Educació sobre el mapa escolar de les EOI que va anunciar el Conseller a finals de desembre.

STEPV ha criticat la manca de negociació i d’informació per part de la Direcció General de Política Lingüística

La Conselleria va anunciar el passat 26 de desembre la creació de noves escoles oficials d’idiomes sense haver-ho negociat amb els sindicats en la Mesa Sectorial. Des d’aleshores, STEPV ha sol·licitat diverses vegades a la Conselleria la negociació d’aquest mapa escolar i les implicacions que tindrà en les condicions laborals del professorat, especialment de cara al concurs de trasllats que està actualment en marxa. De fet, avui ha començat el termini perquè el professorat que concursa sol•licite les places per al curs que ve i no hem tingut cap informació sobre com i quan s’ofertaran les places de les noves EOI.
Aquest fet, ha creat un nerviosisme entre el professorat funcionari de carrera de les EOI perquè tampoc han tingut cap informació sobre com actuar alhora de realitzar les peticions telemàtiques del concurs de trasllat que han començat aquest matí.
Per això, STEPV ha exigit aquest matí informació a la Conselleria d’Educació. El Director General de Personal, Joaquín Carrión, ha demanat la presència del Director General de Política Lingüística, responsable de les EOI, el qual ha acudit immediatament a la Mesa Sectorial.
En la seua intervenció, el Director General ha explicat el que ja sabíem per la premsa i que fins a març no es negociarà tot el relatiu al mapa escolar de les EOI i la dotació de professorat i equips directius per a les noves escoles. Ha confirmat també que les places de les noves escoles, llevat de la de Paterna, es cobriran per desglossament, és a dir, eixiran del professorat de l’escola mare, tot i que encara no saben quins idiomes s’impartiran en cada nova escola o en les seccions.
STEPV ha criticat la manca de negociació i d’informació per part de la Direcció General de Política Lingüística i la creació, innecessària, d’inquietud entre el professorat, tant el que concursa com el que no.
El Sindicat considera inacceptable que no es consulte la Mesa Sectorial a l’hora de realitzar la planificació educativa que afecta necessàriament les condicions laborals del professorat i més amb un concurs de trasllats en marxa, en el qual el professorat es juga la seua destinació definitiva.

Etiquetat com a

mapa escolar eoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR