Condicions laborals

STEPV exigeix a la Conselleria solucionar els temes pendents

Negociació de les plantilles, recuperació del poder adquisitiu del professorat, normativa obsoleta, pagament dels sexennis al professorat interí, aplicació de la borsa única, aplicació de la sentència classificació de centres, entre d’altres.

dimarts 03 maig 2016 12:33 h

A poc menys de dos mesos per a la finalització del curs escolar, queden molts temes pendents de negociar o aplicar per part de la Conselleria d’Educació en educació pública no universitària. La majoria d’aquestes mesures afecten directament les condicions laborals del professorat i permetrien revertir les retallades aplicades per l’anterior govern, com són: la negociació d’unes noves plantilles en totes les etapes educatives, la recuperació del poder adquisitiu del professorat, la negociació d’uns nous reglaments de funcionament dels centres, la normativa d’atenció a la diversitat i la que regula els centres de Formació de Persones Adultes, EOI, ensenyaments artístics, el pagament dels sexennis al professorat interí, l’aplicació de la borsa única en les llistes de professorat interí del cos de mestres, aplicació de la sentència classificació de centres guanyada per STEPV, etc.

Algunes d’aquestes mesures consten en el calendari de negociació que la pròpia Conselleria va proposar als sindicats

Algunes d’aquestes mesures consten en el calendari de negociació que la pròpia Conselleria va proposar als sindicats en la Junta de Portaveus de novembre, i que s’haurien d’haver negociat o estar negociant ara mateix (plantilles, normativa FPA i EOI, atenció a la diversitat, infantil 0-3 anys, etc.). I altres temes pendents són els recursos guanyats per STEPV en el TSJ sobre el cobrament dels sexennis per part del professorat interí i sobre la classificació de centres docents que modifica a l’alça el cobrament del complement de càrrecs directius. STEPV també reivindica la no aplicació de la LOMQE en el sistema educatiu valencià, especialment pel que fa a la normativa que recentment ha passat per Mesa Sectorial sobre FP, però també a les revàlides. El Sindicat també reivindica una major atenció als comités de seguretat i salut laboral quant a les hores de dedicació dels seus membres, retallades per l’anterior govern, que limiten l’atenció a les necessitats del professorat i dels centres.
Quant a educació concertada, STEPV reivindica la convocatòria de la Comissió de Seguiment per rependre les negociacions de l’Acord d’Implantació de la Reforma Educativa en Centres Concertats (acord de 1996) i abordar, també, la recol•locació de docents en centres concertats motivada per la pèrdua d’unitats, les plantilles, les retribucions i la formació del professorat del sector, la desjudicialització de la paga de 25 anys o l’abonament de les nòmines al professorat substitut.
Quant a la universitat, STEPV demana la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Universitats, per a tractar les diferents situacions del professorat universitari que necessiten d’una solució urgent, entre altres temes. Recordem que la Directora General d’Universitats va convocar i desconvocar aquesta Mesa en gener i encara no s’ha tornat a convocar.
Per a reivindicar la negociació d’aquests temes, STEPV va posar en marxa una campanya a principi de curs amb el lema “Ara, els teus drets”, en què s’instava a l’administració a revertir les retallades de l’anterior govern, també en els temes que afecten el professorat.
STEPV manté aquesta campanya activa i en marxa perquè entén que les demandes del Sindicat són justes i necessàries perquè generaran llocs de treball, milloraran l’atenció educativa, descarregaran de l’acumulació creixent de tasques els docents en actiu i amb la qual el govern valencià guanyarà en credibilitat.
Per tot això, STEPV exigeix la negociació immediata d’aquests temes i l’aplicació de les sentències del TSJ per tal de començar el curs 2016/17 amb millores significatives de les condicions laboral del professorat i de la qualitat educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR