Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Secretari Autonòmic d’Educació

El Sindicat planteja propostes per a negociar durant la legislatura

dimecres 18 octubre 2017 13:24 h

Representants de STEPV s’han reunit amb el Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, per a tractar diversos temes com: condicions laborals del professorat, el conflicte en les EOI, l’oferta massiva d’oposicions i el plurilingüisme.

STEPV espera que els temes plantejats pel sindicat es tinguen en compte en les pròximes negociacions

A més d’aquests temes, STEPV ha demanat a Soler que la Conselleria defense el professorat valencià i els centres educatius de les agressions que està rebent per part d’algunes entitats que ens acusen d’adoctrinar el nostre alumnat i que, fins i tot estan cometent, presumptament, delictes de gravació i filtració d’àudios de docents en les aules.
Quant a les condicions laborals del professorat, STEPV ha demanat negociar durant el que queda de legislatura una sèrie de temes, continguts en la campanya “Ja toca!” i que està proposant de negociar des de l’inici de la legislatura, que es concreten en: recuperació i millora del poder adquisitiu del professorat, reducció d’hores lectives, reducció de les ràtios, millora dels permisos, llicències i excedències, negociació dels temes pendents i millores en matèria de salut laboral, reduccions de jornada a majors 55 anys, noves i millors plantilles, eliminació dels descomptes per baixes i rehabilitació i construcció centres docents. Tots aquests aspectes repercutiran de forma directa en la qualitat de l’educació.
El Secretari Autonòmic ha avançat que sobre alguns dels temes proposats pel Sindicat ja s’estan treballant i es duran a negociació pròximament, com és el tema de les plantilles. La resta de temes s’ha compromés a estudiar-los, tenint en compte les limitades possibilitats pressupostàries amb què compta el País Valencià.
D’altra banda, STEPV ha preguntat sobre la no publicació encara del decret de sexennis, i la publicació en el BOE dels nomenaments de les càtedres de 2009. Sobre el decret dels sexennis, Soler ha informat que està a punt de publicar-se. Sobre càtedres de 2009, el Ministeri d’Educació ha posat objeccions a la publicació dels llistats i la Conselleria està treballant per subsanar-los. La Conselleria informarà de la qüestió amb més detalls en Mesa Sectorial.
A més, el Sindicat ha informat Soler sobre el conflicte en les EOI i la necessitat de convocar una mesa sectorial per abordar la problemàtica generada per les instruccions d’inici de curs, que retalla coordinacions i espera que el Director General de Política Lingüística atenga aquesta petició el pròxim divendres 20 d’octubre, en la reunió que mantindrà amb el comitè de vaga. El Sindicat informarà del resultat de la reunió.
Quant a l’oferta pública d’ocupació, el Secretari Autonòmic ha informat que la Conselleria mantindrà l’oferta tal i com va plantejar en la mesa sectorial de juliol, és a dir, es manté el nombre de places proposades (13.000 en total) i els terminis: oposicions de mestres en 2018 i 2021 i de secundària i resta de cossos en 2019 i 2020. STEPV ha tornat a reiterar al Secretari Autonòmic la necessitat d’un pacte d’estabilitat del professorat interí per evitar que cap interí puga perdre el seu lloc de treball si no supera l’oferta massiva d’oposicions. Altrament, el Sindicat no donarà suport a l’oferta. Soler s’ha compromés a estudiar fórmules en eixe sentit i a estudiar les propostes del sindicat en la línia d’evitar pèrdues de llocs de treball per part del professorat interí.
Sobre el plurilingüisme, el Sindicat ha traslladat al Secretari Autonòmic el seu malestar per la manca d’informació sobre la tramitació de les normatives publicades (Decret Llei sobre el curs 2017/18) o en tràmit (llei de plurilingüisme) i la necessitat de negociar la llei en Mesa Sectorial. Igualment, li ha traslladat el malestar del professorat en la catalogació de places amb el B2 d’Anglés en Infantil i Primària, fet que ha limitat les opcions d’obtindre plaça al professorat desplaçat, suprimit, en comissió de serveis i interí.
Finalment, STEPV li ha traslladat al Secretari Autonòmic d’Educació el seu malestar sobre la manca de resposta per part del Conseller a les contínues peticions de reunió per a abordar temes importants com la vaga de les EOI, la situació del professorat interí o la situació del plurilingüisme en el sistema educatiu.
STEPV considera positiva la reunió amb el Secretari Autonòmic, ja que ha palesat la voluntat de diàleg amb el sindicat majoritari de l’educació i espera que els temes plantejats pel sindicat es tinguen en compte en les pròximes negociacions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR