Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Director General de Política Lingüística per tractar sobre les EOI

En la reunió s’ha tractat l’eliminació del cinqué grup, la prova extraordinària de certificació de setembre i mapa escolar, entre altres temes

dimecres 04 maig 2016 16:17 h

STEPV s’ha reunit amb el Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i amb la Cap de Servei d’Idiomes i Programes Europeus, Sònia Pérez, per tal de debatre temes d’importància cabdal relacionats amb les Escoles Oficials d’Idiomes.

S’han compromés a tindre’ns informats dels avanços que facen

El sindicat ha reclamat, en primer lloc, l’eliminació del cinqué grup i ha aportat idees i suggeriments d’allò que el professorat considera més adient per fer efectiva la tornada als 4 grups reglats. Des de la Direcció General ens han informat que estan treballant des de fa ja mesos per tal d’eliminar 1 dels 5 grups impartits pel professorat d’EOI del País Valencià, l’únic de tot l’estat juntament amb Castella La Manxa que encara té cinc grups de docència reglada. S’han compromés a tindre’ns informats dels avanços que facen.
Pel que fa la prova extraordinària de certificació de setembre, STEPV ha exigit que es faça amb les condicions idònies perquè es puguen desenvolupar amb totes les garanties i que el proper curs escolar puga començar amb normalitat. Açò implica, necessàriament, tant una dotació extra de professorat de suport perquè s’incorpore a les correccions de les proves com que a data d’1 de setembre estiguen adjudicades totes les vacants d’EOI. Des de l’administració, ens han assegurat que així serà.
Respecte del mapa escolar, STEPV ha posat l’accent en la necessitat d’una anàlisi detallada de les necessitats que té cada comarca per tal de determinar quantes Escoles i quants aularis calen. El sindicat reiteradament ha denunciat de l’administració anterior que la ubicació de molts aularis depenia d’interessos electoralistes i partidistes, ben allunyats del que hauria de ser una planificació educativa. El Director General ens ha comunicat que estan fent un estudi pormenoritzat dels centres que tenim, amb la intenció de reordenar a poc a poc les escoles i els aularis per tal d’esmenar les carències que poden tindre determinades comarques o la saturació que poden tindre algunes altres.
Finalment, també ens han anunciat que els decrets de creació de les EOI de Dènia i Oriola ja estan en procés d’autorització i es publicaran abans de l’inici del curs que ve.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR