Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Conseller d’Educació

La reunió es va centrar en la recuperació de les condicions laborals del professorat i el pacte d’estabilitat del professorat interí

divendres 01 desembre 2017 13:59 h

Representants de STEPV s’han reunit amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler. La reunió s’ha produït mesos després que el Sindicat la sol•licités i poc després del Consell Nacional del Sindicat en què s’anunciava la convocatòria de mobilitzacions per exigir la negociació de la millora de les condicions laborals del professorat i d’un pacte d’estabilitat del professorat interí davant les oposicions massives anunciades.

El Sindicat considera necessari mantindre les mobilitzacions convocades per al proper 14 de desembre

Precisament la reunió es va centrar en aquests dos temes: condicions laborals i pacte d’estabilitat. Pel que fa a la negociació de les condicions laborals, el conseller es va mostrar d’acord amb la necessitat d’abordar aquesta negociació i es va comprometre a tractar progressivament la recuperació i millora de les condicions retallades per l’anterior govern. STEPV va insistir en la necessitat de tractar urgentment fórmules per a la reducció de les hores lectives del professorat imposades per l’estat en 2012 i reduir-les de 20 a 18 hores en els cossos de secundària, FP i ensenyaments de règim especial i de 25 a 23 hores en infantil i primària i educació especial.
Igualment, el Sindicat va recalcar la necessitat de continuar disminuint les ràtios, eliminar els descomptes per malaltia, reduir la burocràcia als centres i treballar per la recuperació del poder adquisitiu retallat, entre altres temes.

Quant al pacte d’estabilitat del professorat interí, STEPV va fer arribar a la Conselleria d’Educació, després del Consell Nacional de l’11 de novembre, una proposta de pacte, sobre la qual girarà la negociació. El conseller i el secretari autonòmic s’han compromés a estudiar el pacte i negociar-ho aquest mes de desembre en Mesa Sectorial, com ja es va anunciar en la Junta de Portaveus.

Altres temes que es van tractar en la reunió van ser la llei de plurilingüisme i la campanya de desprestigi contra el professorat i l’escola que s’ha iniciat recentment per part d’alguns partits polítics, entitats i mitjans de comunicació que aprofiten el context polític actual per atacar el valencià a l’escola.

El Sindicat va anunciar al conseller que presentarà esmenes a la llei en les Corts Valencianes per a incrementar la presència del valencià en les escoles, dotar dels recursos necessaris els centres per a l’aplicació del plurilingüisme i establir plans de formació en llengües.

Quant a la campanya de desprestigi, el conseller va informar de les accions i intervencions que s’estaven realitzant des de la Conselleria, el govern i les Corts Valencianes en la línia de desmentir aquestes acusacions i prestigiar el treball del docent. En eixe sentit, el Sindicat va demanar al conseller campanyes institucionals de dignificació de la tasca docent i de l’escola valenciana.
Finalment, el Sindicat considera necessari mantindre les mobilitzacions convocades per al proper 14 de desembre, i durant tot el procés de negociació dels assumptes abans esmentats, per garantir que les reivindicacions del professorat siguen assumides per l’administració valenciana.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR