Llengua

STEPV dóna suport al conseller Marzà sobre el plurilingüisme i li ofereix la seua col·laboració

Aquests darrers dies, els Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha emés diverses resolucions sobre el decret 9/2017, de 27 de gener, més conegut com el Decret de Plurilingüisme. Fruit dels nombrosos pronunciaments judicials s’hi ha creat una confusió, en molts casos interessada, que no respon a la realitat.

STEPV

Dilluns 31 Juliol 2017 15:21 h

Per això, des del STEPV, que som l’única organització que s’ha personat en tots els procediments, volem fer els següents aclariments i precisions:

Fruit dels nombrosos pronunciaments judicials s’hi ha creat confusió, en molts casos interessada, que no respon a la realitat

1. A dia d’avui hi ha 11 recursos contra el Decret de Plurilingüisme, dos d’ells per suposada vulneració de drets fonamentals, que han interposat els sindicats CSIF i USO. Els altres 9 són recursos, pel que s’anomena, via ordinària.

2. Un dels recursos interposats per via ordinària correspon a la Diputació d’Alacant, la qual, va demanar al TSJ la suspensió del decret com a mesura cautelar.

3. El dia 26 de juliol el TSJ va dictar sentència sobre el recurs per drets fonamentals interposat per CSIF i va declarar que tot el decret era ajustat a dret, excepte la disposició addicional cinquena (la que preveu que s’atorgaran certificacions dels diversos nivells de llengua una vegada acabats els diferents cicles educatius).

4. El 27 de juliol el TSJ va dictar una resolució sobre les mesures cautelars de suspensió del decret demanades per la Diputació d’Alacant (en un recurs ordinari) i confirmava la suspensió del decret, com bé diu el nom, de manera cautelar.

5. El 28 de juliol, el mateix TSJ tornava a dictar una nova sentència, ara respecte del recurs interposat per USO (també per drets fonamentals) i declarava que el Decret era ajustat a dret en la seua totalitat.

6. Així doncs, a hores d’ara, hi ha dues sentències que declaren que el decret és perfectament legal, excepte la disposició addicional cinquena, i alhora una resolució que estableix la suspensió del decret de manera cautelar. Cal dir que, en les mesures cautelars no s’entra a debatre el fons de l’assumpte, això només es fa quan es dicta sentència. Per això, i fins ara, està clar que el TSJ ha donat la raó a la Conselleria i al STEPV en la validesa i la legalitat del decret de plurilingüisme.

7. Així mateix, cal tenir en compte que el Decret només entrava en vigor el curs 2017-18 per a l’Educació Infantil.

Per tot això STEPV, ha afirmat i afirma que, fins ara, totes les resolucions judicials fermes i que han entrat al fons de l’assumpte avalen la legalitat del Decret de Plurilingüisme. I que, doncs, el decret contràriament al que s’ha dit no ha estat ni està anul·lat.

STEPV continuarà defensat judicialment el decret en aquests processos i en tota la resta de processos oberts, com ha fet fins ara. Així mateix volem manifestar tot el seu suport i oferir la col·laboració al conseller Vicent Marzà, al secretari autonòmic Miguel Soler i a tota la comunitat educativa contra els atacs de la dreta reaccionària, l’únic objectiu dels quals és impedir els avanços per a assolir una educació pública, de qualitat i en valencià.

Etiquetat com a

tsj plurilingüisme


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR