Llengua

STEPV dóna suport a la campanya de matriculació en valencià d’Escola Valenciana

Es va presentar divendres en el col·legi públic Pare Català de Benimaclet

Foto de la presentació en el CP Pare Català, amb membres de STEPV

dissabte 04 maig 2013 11:46 h

STEPV va donar suport ahir a la campanya d’Escola Valenciana que es va presentar divendres en el CEIP Pare Català de Benimaclet a València. La campanya s’anomena “Marca’t un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat” i pretén conscienciar les famílies de la necessitat de matricular els seus fills i filles en programes en valencià, ara que està a punt de començar el període de matriculació (del 9 al 16 de maig).

STEPV anima als pares i mares a optar per l’ensenyament en valencià

Es proposa, a més, que els centres donen un punt en el barem de matriculació a qui sol·licite un programa d’ensenyament en valencià.
Aquesta campanya és especialment important enguany per diversos motius, entre els quals l’eliminació de les assessories en valencià, amb la qual cosa la Conselleria d’Educació no informa dels avantatges de l’ensenyament en valencià com abans. També la implantació dels programes plurilingües en educació infantil 4 anys el curs que ve (aquest curs s’ha implantat en 3 anys) necessita de campanyes informatives com l’engegada per Escola Valenciana.
STEPV anima als pares i mares a optar per l’ensenyament en valencià com a garantia de l’adquisió de llengües per part de l’alumnat, com han demostrat els estudis elaborats per la mateixa Conselleria d’Educació o les Unitats d’Ensenyament Multilingüe.
D’altra banda, el Sindicat insta a Conselleria a autoritzar els canvis de programa sol·licitats per 44 centres educatius que han manifestat la seua voluntat d’adoptar programes plurilingües d’ensenyament en valencià (PPEV)
En eixe sentit estarem expectants a l’autorització o no del PPEV en aquests centres i continuarem treballant perquè així siga.
Més informació de la campanya ací


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR