Dret a l’educació

STEPV denuncia l’atac sistematitzat de la Conselleria d’Educació a l’escola pública

La Comissió Permanent del Consell Escolar de la CV ha aprovat els dictàmens favorables de diferent normativa contra l’escola pública

dijous 21 febrer 2013 18:43 h

En la sessió de la Comissió Permanent del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV), que ha tingut lloc avui, STEPV ha presentat esmenes a la totalitat o de devolució a la conselleria del Projecte de Decret d’accés de l’alumnat als centres públics, de l’Ordre de plantilles d’Infantil i Primària i de les Instruccions sobre l’arranjament escolar, esmenes que han estat rebutjades.

Un criteri bàsic en l’admissió d’alumnes als centres públics ha de ser la proximitat

Amb aquest dictamen favorable als esmentats textos legislatius la conselleria continua amb el seu atac sistematitzat contra l’educació pública. Alterar els criteris fins ara vigents en l’admissió de l’alumnat als centres públics en la línia que marca el Projecte de Decret va en contra dels interessos de la immensa majoria de les famílies (de fet, tant FAPA com COVAPA —les organitzacions de mares i pares presentes en el CECV, havien presentat una esmena a la totalitat).
STEPV ha defensat que els criteris bàsics en l’admissió d’alumnes als centres públics ha de ser la proximitat al centre i les necessitats sociofamiliars i educatives, per sobre d’altres criteris que o bé han de ser eliminats o només han de tenir un pes simbòlic.
Per altra banda, amb el dictamen favorable a l’Ordre de plantilles d’Infantil i Primària i a les Instruccions sobre l’arranjament escolar, es certifica la disminució de professorat en els centres públics i es deixa “tocada” l’escola rural, tal i com ho manifesta un estudi ja presentat pel Sindicat i la Unió de Llauradors i Ramaders. Així mateix, l’aprovació de les Instruccions sobre l’Arranjament escolar per al proper curs, ratifica una ràtio de 30 alumnes per a tota l’educació infantil i primària. El representant de STEPV en la Comissió Permanent del CECV, Vicent Monroig, ha llançat públicament un desafiament als membres de la Comissió: “que s’aporte una única raó per la qual es justifique que és millor una ràtio de 30 alumnes en educació infantil de 3 anys”. Ningú no ha contestat, però a continuació la majoria han votat favorablement el dictamen sobre les Instruccions sobre l’arranjament escolar. Fora de la reunió i més enllà del vot favorable als respectius dictàmens, alguns membres de la Comissió en representació de l’administració educativa han mostrat la seua disconformitat en aspectes de la normativa i la seua inoportunitat.
Això demostra que el CECV, en què la majoria dels representants són designats per l’administració o en són satèl·lits, està al servei dels dictàmens de l’administració, fet que ja ha denunciat STEPV en diverses ocasions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR