STEPV demana negociar el desenvolupament del decret d’inclusió educativa

També ha demanat renegociar el catàleg d’SPES publicat el passat 14 de gener al DOGV, atenent al decret d’inclusió

dilluns 21 gener 2019 11:30 h

Dilluns 14 de gener es va publicar al DOGV l’ORDRE 1/2019, de 8 de gener, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s’estructuren els serveis psicopedagògics escolars i es desplega el Decret 104/2018, de 27 de juliol.

L’Administració educativa ha de planificar i desenvolupar un bon marc normatiu per a dur endavant la inclusió educativa

Aquest document va passar per mesa de negociació al mes de maig de 2017, fa més d’un any i mig. Però la Conselleria d’Educació, en previsió de la negociació i publicació del nou decret d’inclusió educativa que regulara els serveis psicopedagògics escolars (SPES) va deixar aparcada la publicació del mateix, i així ens ho va confirmar a la negociació de les instruccions d’inici de curs dels SPES a final d’aquest curs passat.
A la Junta de Portaveus celebrada el passat 17 de desembre, STEPV va traslladar al Secretari Autonòmic que trobàvem a faltar al calendari negociacions presentat per Conselleria d’Educació, tot el desplegament normatiu necessari per a desenvolupar el decret d’inclusió educativa i actualitzar la normativa actual amb criteri inclusiu. A la mateixa negociació del Decret104/2018 se’ns va presentar la relació, però no els documents, de 15 normatives en procés d’elaboració, i l’organització dels SPES figurava entre altres.
És cert que a les instruccions per al curs 2018/19 s’han incorporat novetats respecte a l’organització dels SPES com són la determinació de criteris per a determinar les hores dedicació al càrrec de direcció i per a organitzar la zona d’intervenció. Però és necessari que juntament amb els criteris s’acompanye de professionals necessaris que intervinguen per a dur endavant la multitud de tasques que es desenvolupen als SPES.
I ens trobem amb la publicació d’una ordre, no negociada després de la publicació del decret d’inclusió educativa, que estructura als SPES amb una dotació de professionals (professorat d’orientació educativa i mestres d’audició i llenguatge) totalment insuficient segons les aportacions que ens fan arribar diferents SPES. En aquesta ordre es creen diferents subseus dins de cada SPE que no responen a criteris pedagògics com és la necessitat de treball de forma col•legiada per a realitzar els diferents informes tècnics i determinar les necessitats del nostre alumnat. Aquesta nova organització tampoc respon a la funció dels SPES com a centres de recursos si no s’acompanya d’una dotació extraordinària per a dotar-los correctament, tenint en compte que amb l’actual organització hi ha problemes per a tindre a l’abast els diferents materials que es requereixen.
Per tant, les prioritats que exigim a Conselleria són la negociació urgent de com organitzar la resposta educativa i les mesures de suport a l’alumnat des d’una visió inclusiva junt a l’actualització de les funcions dels SPES per així determinar si cal la necessitat d’augment de la xarxa d’SPES arreu de tot el País Valencià i/o augmentar la dotació de professionals en els mateixos. Destacar que per al bon funcionament de les tasques dels SPES cal garantir la dotació de persones treballadores socials i de personal administratiu entre altres professionals.
L’Administració educativa ha de planificar i desenvolupar un bon marc normatiu per a dur endavant la inclusió educativa, i no com està fent al llarg d’aquest curs escolar, posant com un altre exemple la publicació de la normativa dotació recursos PAM on a l’annex IV, de repent, es regula com ha de fer el suport a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) el personal especialitzat de suport de pedagogia terapèutica i audició i llenguatge, quan això és contingut propi d’una norma marc on determine com donar resposta i les mesures de suport al nostre alumnat.
STEPV en la mesa de negociació del 17 de gener ha demanat que se’ns done explicacions al respecte per part de Conselleria i se’ns presente el desenvolupament del decret d’inclusió educativa tenint en compte les nombroses funcions d’assessorament que realitzen els SPES als diferents membres de la comunitat educativa. I així poder determinar la dotació, establir els llocs de catàleg i així poder traure aquestes places a concurs de trasllats per donar estabilitat als SPES i estabilitat als centres on intervenen aquests professionals.

Etiquetat com a

spes inclusió educativa

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR