Professorat interí

STEPV convoca sis jornades de vaga de professorat interí

Seran els pròxims 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març.

Assemblea del professorat interí a Alacant

divendres 08 març 2013 12:44 h

Aquests dies han tingut lloc diverses assemblees de professorat interí al llarg del País Valencià que han acordat majoritàriament la convocatòria de sis jornades de vaga en resposta a la denúncia unilateral per la Conselleria d’Educació de l’acord de professorat interí i a la imposició d’un nou model de constitució de les borses consistent en la rebaremació d’acord amb la nota d’oposicions.

La denúncia de l’acord trenca el consens mantingut amb tots els sindicats de la Mesa

Aquesta proposta de Conselleria, que es nega a retirar, trenca el consens mantingut fins ara entre la pròpia administració governada pel PP i tots els sindicats de la Mesa Sectorial quant a la constitució de les borses i esdevé l’atac més greu, juntament amb les retallades de plantilla, al col·lectiu de professorat interí.
A més, està basat en una premissa que no hem tingut l’oportunitat de discutir en Mesa Sectorial, que els millors docents i els que lluiten contra el fracàs escolar són els que aproven la fase d’oposició, com explicava la Conselleria en la nota de premsa que anunciava la seua proposta.
Amb la denúncia de l’acord de professorat interí, la Conselleria culmina un procés d’aniquilació de tots els acords subscrits entre els sindicats i l’administració sobre temes de plantilla i de personal, ja que des de 2010 els ha estat derogant unilateralment (plantilles de secundària, de FP, de Primària i, ara, de professorat interí).
Les conseqüències de la proposta de Conselleria són molt greus ja que, a més de llançar el missatge que no són bons docents i que no estan lluitant contra el fracàs escolar, pot condemnar a milers de docents interins a l’atur, molts amb molta antiguitat i experiència.
A més de les jornades de vaga, s’ha aprovat convocar les accions següents:

  • Divendres 8: concentració a les 13h a la porta de Conselleria (durant Mesa Tècnica)
  • Diumenge 10: Assistència a la manifestació per una democràcia social i participativa
    • Dilluns 11: concentracions a les 18h a Alacant, València i Castelló.
  • Dimecres 13: concentració a les 13h a la porta de Conselleria (durant Mesa Sectorial)
  • STEPV anima a tot el col·lectiu de docents interins a lluitar contra aquesta imposició i a continuar treballant per a posar fre a les retallades d’unitats i plantilla i per la recuperació dels milers de llocs de treball que s’han perdut des de 2010. El Sindicat també fa una crida al professorat funcionari de carrera per a donar suport a la lluita dels companys i companyes interins.
    Aquesta mobilització ha d’anar complementada per una mobilització general de tot el sistema educatiu per posar fre a les retallades que està patint el sector: augment de ràtios i d’horari lectiu del professorat, retallades de plantilles, salarials i d’ajudes a l’alumnat (beques de transport, menjador i llibres de text).


    Comentaris

    Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

    Comenta

    Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


    • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
    • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
    • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
    • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
    • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
    • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR