STEPV celebra la sentència guanyada per AIDMUR en el Tribunal Suprem

La sentència anul·la un Acord del govern de Múrcia que suprimia el cobrament de juliol i agost del professorat interí

Concentració contra l'acord de 2013

dijous 14 juny 2018 19:45 h

Ahir es va fer pública una sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a l’Associació d’Interins Docents de Múrcia (AIDMUR), organització integrada en la PECEPI (Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí), de la qual STEPV també en forma part.

Celebrem que altres territoris avancen en la consolidació de drets i s’apropen a les condicions laborals del País Valencià

Aquesta sentència anul·la un acord del govern de Múrcia que en 2012 va decidir cessar tot el professorat interí a 30 de juny, de manera que deixaven de percebre les retribucions de juliol i agost, malgrat haver treballat tot el curs sencer, com el funcionariat de carrera.
Precisament perquè és una discriminació que contradiu la Directiva 1999/70/CE de la Comissió Europea, el Tribunal Suprem ha donat la raó a AIDMUR i ha anul•lat aquesta mesura.
STEPV celebra aquesta sentència i vol posar en valor l’acord de professorat interí de 2010 al País Valencià que va més enllà de la sentència, ja que tot professorat interí amb vacant adjudicada fins al 31 de desembre cobra l’estiu. La sentència només s’aplica en el cas de les adjudicacions de juliol.
Celebrem, per tant, que altres territoris avancen en la consolidació de drets i s’apropen a les condicions laborals del professorat interí que tenim al País Valencià i que tants esforços ens han costat aconseguir. I recordem, novament, que si el professorat interí adjudicat fins al 31 de desembre cobra l’estiu i manté l’ordenació en la borsa (cosa que no passa en altres territoris, on cafa any es rebaremen) és gràcies a la sentència guanyada per STEPV contra l’acord de 2013 (signat per la resta de sindicats). Si el professorat interí cobra sexennis és gràcies a la sentència guanyada per STEPV contra l’anterior decret de sexennis (acordat per la resta de sindicats amb l’anterior Conselleria). En definitiva, si el professorat interí té unes millors condicions laborals que en altres territoris de l’estat és gràcies a la lluita del professorat interí que ha tingut sempre el suport de STEPV.

Etiquetat com a


Comentaris

Juan Carlos Fraga Beltran

18 juny 2018 / 11:41 h

Hi hauria alguna possibilitat que també s’aplicara ací en la Comunitat Valenciana?
Recordem que ací a la CV ens van tirar al carrer als interins amb vacant de tot l’any al juny de 2012 i 2013 pel “Decret Vela”.
Hi hauria possibilitat que se’ns reconeguera eixe temps que vam estar a la desocupació per culpa d’eixos retalls que són els mateixos que han denunciat a Múrcia i els han donat la raó?
No es deuria d’aplicar a tot l’estat?
Gràcies


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR