Jornada Escolar

STEPV anima a les famílies a participar en les votacions de la jornada continua

Les votacions seran el pròxim 4 d’abril en els centres que han sol•licitat aquest model de jornada

Votació en un centre el passat mes de setembre

divendres 31 març 2017 17:16 h

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament al País Valencià (STEPV) anima a les famílies a participar en les votacions del proper dimarts 4 d’abril sobre el canvi de model de jornada. Han sigut 326 escoles que ho han sol·licitat per al curs que ve i que compten amb l’aprovació de la Conselleria d’Educació.

Aquesta modificació horària de la jornada lectiva fins a les 14h no té cap implicació en els horaris de les famílies

Les famílies han de ser consultades perquè el projecte s’aprove definitivament, en el cas de comptar amb el vot positiu del 55% del cens electoral de cada escola.
Aquest procés va estar iniciat el passat 13 de juny de 2016 amb la publicació de la normativa que regula la possibilitat de canvi horari dels centres educatius d’Infantil i Primària, i centres d’Educació Especial. Aquest curs escolar han estat 307 a tot el País Valencià les escoles que des d’octubre de 2016 tenen Jornada Contínua, i ara són 326 escoles les que van a sotmetre-ho a votació on l’última paraula la tenen les famílies.
STEPV sempre ha defensat la possibilitat d’establir en cada centre educatiu el model organitzatiu horari que millor responguera a les necessitats dels membres de cada comunitat educativa, així que aquesta és una bona oportunitat perquè les famílies puguen decidir al respecte. Tanmateix, el Sindicat no comparteix que el resultat compute sobre el total del cens i no sobre els participants en la votació.
Recordem que abans de la publicació de la normativa al respecte, només Aragó, Catalunya i al País Valencià eren els únics territoris a tot l’Estat Espanyol que no disposaven la possibilitat d’establir aquest tipus de jornada escolar, mentre que la gran majoria de territoris ho tenen des de fa fins i tot més de 20 anys.
A l’espera de tindre dades dels resultats de les votacions del proper 4 d’abril, recordem que aquest tipus de jornada va tindre el suport per part de les famílies en la pràctica totalitat de centres el curs passat (307 de 315), on es va plantejar la votació el passat 15 de setembre de 2016. En el cas d’aconseguir l’aprovació per part de les famílies dels nous centres que ara ho plantegen comportaria que més de la meitat dels centres d’Infantil i primària del País Valencià tindrien jornada contínua el proper curs escolar.
Aquesta modificació horària de la jornada lectiva fins a les 14h no té cap implicació en els horaris de les famílies perquè l’horari escolar dels centre igual es manté fins a les 17h. El que permetrà és major flexibilitat horària a les famílies per poder arreplegar als seus fills i filles a les 14h, en finalitzar la jornada lectiva; a les 15h o 15’30h segons tinguen 1 o 2 torns de menjador, en finalitzar el dinar; o a les 17h, en finalitzar les activitats extraescolars gratuïtes coordinades i supervisades pel professorat del centre educatiu. I en el cas de decidir dinar en casa el seu fill/a pot tornar a l’escola per participar de les activitats extraescolars gratuïtes que han d’estar ofertades per a la totalitat de l’alumnat del centre.
Recordem que hi haurà un dia, dimarts 4 d’abril, per votar per part de totes les persones que es relacionen al cens electoral. Destaquem que les famílies amb alumnat només a sisé no participen al procés, sí aquelles famílies que tinguen actualment com a mínim un alumne des d’infantil 3 anys fins a cinquè de Primària. Independentment de la quantitat de fills i filles que tinguen en edat escolar hi ha 1 vot per cada pare/mare/tutor/a legal segons siga el cas. La persona amb carnet de família monoparental tindrà 2 vots. Es pot votar per correu, aquest vots seran compatibilitzats fins al mateix moment de l’escrutini, i que fins a 5 dies hàbils anteriors a la data de votació es pot fer arribar el vot diferit entregant el vot en un sobre tancat a la direcció del centre.

Etiquetat com a

jornada continua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR