Polítiques educatives

STEPV abandona el ple del Consell Escolar valencià

La presidència li denega al Sindicat la possibilitat de tractar les esmenes i aportacions a l’Informe sobre la situació de l’ensenyament de la Comunitat Valenciana (Cursos 2010/11 i 2011/12)

dimecres 02 abril 2014 14:12 h

Els membres de STEPV en el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV) han abandonat el plenari convocat aquest matí perquè se li ha negat la possibilitat de tractar les esmenes i aportacions al document de debat, l’Informe sobre la situació de l’ensenyament a la Comunitat Valenciana. Cursos 2010/11 i 2011/12.

A banda de demanar-ne la retirada, STEPV ha presentat un document de huit fulls amb crítiques sobre la situació de l’ensenyament

La presidència del CECV ha al·legat el retard en la presentació de les esmenes i propostes i per això li ha negat als representatns de STEPV la possibilitat de defensar-les, apel·lant a una interpretació restrictiva del Reglament, quan el mateix Ple porta tres anys sense reunir-se, contravenint l’article 29.1 de l’ORDE 20/2011, d’11 d’abril, de la Conselleria d’Educació, per la qual s’aprova el Reglament de Funcionament del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (“El Ple del CECV es reunirà, almenys, dos vegades a l’any en sessió ordinària”). STEPV es reserva el dret de tornar a participar en les sessions del CECV.
El Sindicat demanava la retirada d’aquest Informe a fi que poguera ser elaborat d’una manera més reposada i amb més profunditat, perquè s’hi puguen fer aportacions des de tots els sectors de la comunitat educativa, que milloren el sistema educatiu valencià i garantisquen un futur més esperançador a les diferents generacions d’infants i joves que s’eduquen en el nostre sistema. Però des de la Presidència del Ple se li ha dit que només podia exposar les seues opinions en el punt de “Torn obert de paraules”. No obstant això, s’ha arribat a votar la proposta de STEPV de retornar l’Informe a la Comissió de Dictàmens perquè fòra reelaborat, proposta que ha estat rebutjada.
STEPV critica que l’Informe, referit als cursos 2010-2011 i 2011-2012, pinta un panorama que no es correspon amb la realitat. Només cal fer una ullada a la premsa especialitzada o a la premsa d’informació general per comprovar que “aquests darrers anys hem viscut (i continuem vivint) en educació els moments més convulsos i més conflictius, amb més dissens, de tota la democràcia”, segons els representants del STEPV al CECV.
A l’Informe tampoc no hi ha cap referència a aspectes essencials per a fer un diagnòstic del sistema educatiu valencià com ara les eleccions sindicals a l’ensenyament o l’activitat de les Juntes de personal docent no universitari, ni sobre qüestions relacionades amb la salut laboral dels docents.
A banda de demanar-ne la retirada, STEPV ha presentat un document de huit fulls amb crítiques sobre la situació de l’ensenyament del període sobre el qual tracta l’Informe, com ara les retallades de plantilles de professorat, de programes d’atenció a la diversitat i de recursos econòmics que fan que l’educació valenciana se situe al furgó de cua de l’estat en inversió per alumnat i al capdavant en fracàs escolar.
Altres aspectes criticats, per exemple, és la mateixa composició del CECV, que ha passat a estar controlat majoritàriament per persones designades per l’administració educativa, amb la consegüent pèrdua de capacitat crítica i autonomia; o l’absència de tota crítica al retrocés i involució en el procés de normalització lingüística a l’ensenyament, amb una oferta de places en valencià clarament insuficient, el retard en la catalogació de llocs de treball docent en valencià i la publicació d’un Decret de plurilingüisme que l’únic objectiu que persegueix és la reducció a la mínima expressió del valencià a les aules.

Enllacem ací el document amb les esmenes de STEPV


Comentaris

Jordi

03 abril 2014 / 10:00 h

Molt bé, hi ha que denunciar lo impresentables i antidemocràtics que són estos moniatos.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR