Comissió de seguiment de concertada

Situació de l’abonament de les tutories als centres en cicles formatius de FP Dual

dissabte 16 desembre 2017 22:04 h

A la reunió de Comissió de Seguiment de concertada de divendres 15 de desembre es va tractar la problemàtica dels abonaments als docents que són tutors als centres en cicles formatius amb modalitat de FP Dual.

El Director General de Centres i Personal va apuntar la voluntat de resoldre aquest assumpte, ajornat inexplicablement per l’anterior govern des de 2014. L’administració ha decidit derivar una línia pressupostària d’un únic pagament als centres per solucionar l’abonament en aquest curs. Es fa com un reingrés al centres i la Conselleria ha de comprovar que els centres han abonat les hores sense que se sobrepassen les 25h lectives dels docents que són tutors, com marca el Decret 74/2013 de 14 de juny pel qual es regula la FP Dual. S’ha decidit fer d’aquesta manera, atés que no poden posar-ho com a concepte en pagament delegat perquè sobrepassaria possiblement el mòdul de concerts.
Des de la Conselleria han revisat les autoritzacions que cada centre ha d’acreditar i s’han adonat que hi ha centres que no han fet la sol·licitud prèvia per poder demanar les hores de FP Dual, així que la setmana que ve enviaran una circular als centres amb instruccions clares perquè presenten la sol·licitud, i en reiniciar-se les classes en gener es deixarà un termini de 10 dies perquè els centres puguen presentar oficialment la sol·licitud.
D’altra banda, els centres que no hagen presentat a la Direcció General de Centres i Personal la memòria de FP dual, hauran de fer-ho. A més, és necessari especificar clarament totes les dades incloses en eixe informe en el programa ITACA, que ha de complimentar el centre perquè la Conselleria puga fer les comprovacions corresponents. Posteriorment, la Direcció General de FP haurà de validar la memòria.
Finalment, es publicarà una resolució a final de curs per autoritzar el pagament delegat d’aquestes hores de tutoria de FP dual, segons el que s’havia d’haver especificat abans a l’annex VI del Decret. Per autoritzar aquestos pagaments delegats, l’empresa ha de justificar que els ha abonat prèviament als treballadors i treballadores.
Pel que fa als cursos anteriors, han informat que en relació al curs 2014/15 a través de la resolució d’aquest curs, comprovaran quins docents estan per baix de les 25h lectives, com diu el decret, per poder fer l’abonament en pagament delegat. Sols ho faran després de la comprovació i amb la condició que estiguen per baix de les 25 hores com hem apuntat adés. Quant als cursos 2015/16 i 2016/17, com que no hi ha cap resolució, es basaran en les memòries d’aquests cursos i després de ser analitzades decidiran si fer o no l’abonament.
En relació amb això, des de la Conselleria es plantegen dues possibles solucions: incloure eixos pagaments endarrerits dins dels pressupostos del 2018 encara que només siga una part i, si no és possible, fer una línia pressupostària per a l’any 2019, que hauran de negociar amb la conselleria d’Hisenda.
STEPV-Iv ha evidenciat el fet de que, d’acord amb el Decret 74/2013 que regula la FP dual, hi ha una comissió de seguiment de la implantació de la FP Dual composada des del Consell Valencià de la Formació Professional, i que s’ha reunit només dues vegades: una només entrar en vigor el Decret, en juny del 2013, i l’altra fa un mes, i que, com ha explicat una membre de la Direcció General de FP de la comissió present a la reunió, hauria d’haver-se reunit almenys una vegada a l’any.
Des del Sindicat hem preguntat quins membres conformaven aquesta comissió, i la resposta ha sigut que dos sindicats sectorials i membres del SERVEF. La resta de sindicats i patronals, reunits en comissió de concertada, estaven exclosos d’aquesta comissió de seguiment de la FP Dual.
Llavors, escoltada la resposta, des d’STEPV no entenem, i així ho hem evidenciat, perquè no s’ha fet un seguiment rigorós curs rere curs des del sí de la mateixa comissió perquè s’instara a l’administració anterior a complir fil per randa el que marca el decret de FP Dual, de manera que s’evitara arribar a una situació d’impagaments com la que patim des de 2014.
A continuació hem instat a la membre de la comissió que estava present que explicara a quines conclusions han arribat després de l’última reunió que van mantenir fa un mes. Ens ha contestat que no els agrada gens ni mica com està la situació actual de la FP Dual, que hi ha professionals que continuen encara per cobrar després de 4 anys i per últim -i que per a STEPV és molt més rellevant-, que estan a l’aguait de veure com es desenvolupa el nou RD de la FP Dual estatal que està a punt d’eixir, la qual cosa pensem que podria condicionar una futura negociació d’un nou decret sobre aquesta matèria a nivell autonòmic.

Etiquetat com a

fp dual

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR