Condicions laborals

S’incrementa la participació en la vaga en EOI per la vesprada

A València, la prova de B1 d’Anglés ha començat més tard

Una membre del comité de vaga informa a l'alumnat

STEPV

Dimecres 06 setembre 2017 22:38 h

STEPV es confirma en l’èxit de la vaga en les escoles oficials d’idiomes, ja que a la vesprada s’ha incrementat en termes generals la participació en la vaga. Molts dels docents que han hagut de fer els serveis mínims (un 30% de la plantilla de cada escola) volien fer vaga.
El Sindicat xifra en un 72% el seguiment de la vaga, tenint el compte les persones que podien fer vaga del 70% de les plantilles, ja que els serveis mínims abusius imposats per la Conselleria d’Educació perverteixen el dret a vaga del professorat.

STEPV es reitera, doncs, en qualificar d’èxit rotund el seguiment de la vaga

Cal destacar que en moltes escoles s’han hagut de suspendre les proves orals per manca de personal. I a València la prova del B1 d’anglès de la vesprada ha començat amb retard perquè la prova s’ha realitzat a la Facultat de Filologia i s’ha retardat el trasllat de les proves de l’EOI a la facultat.
La Conselleria està donant unes dades molt més reduïdes del seguiment de la vaga. Aquest matí xifrava en només un 5% del seguiment, a partir de les dades que tenia a les 9:20h, quan el programa Ítaca on els centres registren les dades de seguiment s’havia penjat. Per la vesprada han donat un seguiment més alt, d’un 28%, però igualment rebaixat. STEPV no comparteix de cap manera aquestes dades ja que, com s’ha evidenciat pel matí, la Conselleria ha intentat minimitzar el seguiment de la vaga de manera escandalosa.
STEPV es reitera, doncs, en qualificar d’èxit rotund el seguiment de la vaga. Per tant, la Conselleria hauria de reflexionar i rectificar i convocar una mesa sectorial per a tractar les instruccions d’inici de curs que han motivat la convocatòria de la vaga, com així s’ha demanat per registre d’entrada aquest matí al Conseller d’Educació, Vicent Marzà.
D’altra banda, pròximament es convocarà una nova assemblea de professorat de les EOI per a valorar la vaga i acordar noves accions si la Conselleria no mou fitxa.
STEPV proposarà en l’assemblea exigir responsabilitats a la Conselleria d’Educació per la mala gestió d’aquest conflicte laboral que no ha mostrat cap interés en intentar desactivar la vaga atenent les peticions del col•lectiu, que simplement demanaven la convocatòria d’una mesa sectorial per abordar novament les instruccions d’inici de curs, fet que, si s’haguera produït, comportava la desconvocatòria de la vaga.

Etiquetat com a

vaga eoi eoi

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Una membre del comité de vaga informa a l'alumnat

Èxit rotund de la vaga en EOI

06 setembre 2017 / 12:41 h