Infraestructures educatives

Rojales es tanca per la construcció d’un centre nou

La comunitat educativa del CEIP P´rincipe de España de Rojales (Vega Baja) va poder sentir el calor de la solidaritat en la massiva tancada que va protagonitzar el 25 de gener.

Tancada al CEIP Príncep d'Espanya, de Rojales (Vega Baja)

dimarts 29 gener 2013 10:37 h

Fent un pas més, dins del seu camí de reivindicacions, l’AMPA del CEIP Príncep d’Espanya, de Rojales, va protagonitzar una tancada el passat divendres 25 de gener, dins el ruïnós i indigne edifici en el qual cada dia van a escola els seus fills. Els pares i mares, farts que la Conselleria d’Educació, seguisca ignorant la seva situació, van decidir convocar aquest tancament on van convidar, a través de diferents mitjans (premsa, televisió, cartells informatius, Facebook, circulars, ...) tots els sectors de la societat rojalera, així com a qualsevol persona que volgués solidaritzar-se amb ells. Vestits de cascs, mantes, aïllants, sacs de dormir, així com de menjar i aigua per passar una llarga nit, la protesta va acabar sent un èxit, on més de 300 persones van secundar la tancada i altres tantes ho van fer de manera intermitent.

Els bombers i el Síndic de Greuges han dictaminat que el centre no està en condicions

Com es ve denunciat des de fa més de quinze anys, el Centre Educatiu es troba en una situació ruïnosa i, per tant, perillosa per a la salut de la Comunitat Educativa, alumnes, professors i personal de serveis, que cada dia s’han d’enfrontar a una situació que atempta contra els drets dels infants, del Treballador i Humans. El Col·legi no té una instal·lació elèctrica en condicions, on més de dos aparells encesos provoquen que salte l’automàtic, de manera que no poden encendre, simultàniament a tot el Centre, dues estufes. A més, i per aquest mateix motiu, els professors no poden fer ús de les pissarres digitals adquirides recentment. Tampoc té aula d’Informàtica, gimnàs utilitzable, Biblioteca ni un Pla d’evacuació contra incendis, terratrèmols, etc. En un informe realitzat pel Cos de Bombers, l’any 2005, es determina que el Col·legi no està en condicions d’estar habitat. També el Síndic de Greuges va determinar l’any 2009 que el Centre no s’ajusta a la normativa actual en qüestió de seguretat.
Com a contrapartida, del que sí està proveït el Centre és de fosses sèptiques, pilars amb aluminosi, pistes esportives esquerdades, humitats, portes que no tanquen perquè els marcs han cedit, rajoles que cauen constantment, canonades de plom, trossos de teles i cartrons que fan alhora de cortines i finestres, múltiples goteres i una infinitat de deficiències que fan que l’alumnat no tingui les mateixes condicions i oportunitats que el d’altres col·legis.

Davant la deshumanització i falta d’interès i sensibilitat per part de la Conselleria, els pares es van trobar amb la calor humà que els van proporcionar els nombrosos assistents a la tancada, que va demostrar, una vegada més, que Rojales no es donarà per vençut fins que no s’aconsegueixi el necessari, immediat i merescut Col·legi per als seus fills.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR