Sistemes de protecció

Què implica la desaparició de Muface per al personal de nou ingrés

Les persones que aproven les oposicions de 2011 passaran al Règim General de la Seguretat Social (RGSS)  i no al Règim de Classes Passives com fins ara. Sí que se’ls donarà l’oportunitat d’escollir entre l’atenció sanitària de la SS i altres mútues privades. Des l’1 de gener de 2011 no tenen condició de mutualista. Això suposarà un increment en la quota a pagar de la SS i, per tant, una reducció considerable a la nòmina, entre altres situacions com les prestacions, etc. Cal pensar que tindrem entre el professorat dos col·lectius diferenciats: l’ingressat abans del 2011, que encara mantindrà la condició de mutualista, i el personal de nou ingrés que ja passa a pertànyer al RGSS, amb drets diferents.

dilluns 21 maig 2012 13:22 h

Desapareixen les classes passives i, per tant, el nou professorat funcionari s’integrarà directament en el règim general de la Seguretat Social i no en MUFACE, com fins ara. El funcionariat que actualment està en MUFACE mantindrà, de moment, aquesta situació.
Les conseqüències d’aquesta mesura seran, entre d’altres:

    Podria desaparéixer la JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA als 60 anys, ja que el Règim General de la Seguretat Social no ho permet. Reducció del salari en la nòmina perquè augmentaran les quotes aportades al Règim General de la Seguretat Social. Pot desaparéixer el patrimoni de les mutualitats, que és propietat de les persones mutualistes amb les seues quotes mensuals. Afectaran les reduccions de jornada des del primer dia, ja que repercutirà directament en la cotització i després sobre les prestacions de jubilació, incapacitat temporal, permanent… Actualment no repercutien fins a passat l’any. Es computaran els 15 o 20 últims anys (quan es publique la nova normativa de jubilació) per a calcular la prestació. Actualment es realitzen en funció de l’Haver Regulador, independentment de la base de cotització. En el cas de les prestacions d’Incapacitat permanent s’aplicaran les fórmules que són d’aplicació en el Règim General de la Seguretat Social. Que són inferiors en quantia i indemnitzacions en determinats casos. Podria afectar als complements, des del punt de vista de la classificació en Salarials (que si que cotitzen) i els No salarials (que no cotitzen) i per tant repercutiran directament en les prestacions.

En tot cas, el nou personal funcionari perd el dret a l’ajuda per a adquisició d’habitatge i les prestacions per a estudis universitaris.

Possibilitat d’elecció

Es podrà optar entre l’assistència sanitària del sistema sanitari públic a través de la Seguretat Social o la d’alguna de les entitats privades d’assegurança lliure concertades. L’opció es pot exercitar cada any, durant el mes de gener i per una sola vegada. Cada entitat ofereix la possibilitat d’optar entre els facultatius i centres assistencials que figuren en el seu catàleg de serveis, tenint en compte que han d’oferir almenys dos facultatius de cada especialitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR