Professorat interí

Procediment per a la cobertura de places de difícil provisió i cobrament de l’estiu

Demà 20 de maig començarà el procediment “exprés” acordat en l’addenda a l’acord de professorat interí de 2010

dijous 19 maig 2016 18:53 h

En l’addenda a l’acord de professorat interí signada per STEPV, UGT i CSIF el passat mes de desembre, s’incloïa un procediment d’urgència per a proveir les places de difícil cobertura, és a dir, aquelles que queden desertes en les adjudicacions setmanals.

La Conselleria ha plantejat la signatura d’un acord per tal d’ampliar els nomenaments del professorat interí fins el 31 d’agost

Aquestes places s’ofertaran per una mena d’adjudicació exprés. En primer lloc, per al personal de la borsa de l’especialitat afectada mantenint el seu ordre. En segon lloc, per a personal d’altres borses que estiguen en possessió de les titulacions i la resta de requisits dels llocs, per ordre de registre de la sol•licitud. En tercer lloc, el personal sol·licitant que no es trobe inscrit en les borses de treball i que complisca els requisits dels llocs, també per ordre de registre de la sol·licitud.
Enllacem ací el document facilitat per Conselleria que explica el procediment d’adjudicació, que s’activarà demà 20 de maig, de la forma següent:
Divendres 20 de maig: a les 13.00h penjaran el llistat de les places no adjudicades pel procediment d’adjudicació contínua. El personal interessat tindrà temps fins al dissabte a les 13.00h per a poder inscriure’s.
Dilluns 23 de maig: es publicarà el llistat de la gent que opta a aquestes places en la web de Conselleria al llarg del matí.
Dimarts 24 de maig: a les 9.00h s’han de presentar les 5 primeres persones en la territorial corresponent.
Dimecres 25 de maig: s’incorporen al centre.
Aquest procediment es repetirà cada divendres a partir d’ara.
A banda d’explicar aquest procediment, la Conselleria ha plantejat la signatura d’un acord per tal d’ampliar els nomenaments del professorat interí adjudicat entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Aquest personal encara té el nomenament fins el 30 de juny quan, segons l’acord de 2010 l’hauria de tindre fins el 31 d’agost. Les raons per les quals cal signar un acord en la comissió de seguiment per fer efectiva aquesta ampliació dels nomenament es deu, segons Conselleria, al recurs plantejat per un col·lectiu de docents interins contra la sentència guanyada per STEPV que tombava l’acord de 2013. Fins que no es va resoldre aquest recurs el 3 de març, que va ser desestimatori, la sentència guanyada per STEPV no va ser ferma i, per tant, cal justificar a hisenda l’ampliació d’aquests nomenaments amb un acord de la comissió de seguiment. STEPV no ha posat cap impediment a la signatura d’aquest acord, que es realitzarà la setmana que ve, al contrari de la resta de sindicats que han qüestionat que en aquest acord figuren dos paràgrafs que fan referència a la sentència guanyada per STEPV.
Des de STEPV esperem que això no siga cap impediment perquè la setmana que ve es realitze la signatura d’aquest acord que permetrà que el professorat interí afectat tinga el nomenament fins el 31 d’agost i no fins el 30 de juny com ara. No s’entendrà per part del col•lectiu afectat que la referència a la sentència guanyada per STEPV siga un impediment per signar aquest acord i en cap cas serà responsabilitat de STEPV que no cobre l’estiu.
D’altra banda, STEPV ha plantejat les qüestions següents:
1.- Aplicació immediata de la borsa única en el cos de mestres: la conselleria ha contestat que estan treballant perquè s’aplique per a les adjudicacions de juliol, ja que encara estan treballant en el programa informàtic que ha de reajustar les borses.
2.- Problemàtica dels 10 primers dies de setembre en els conservatoris de música i dansa: STEPV ha insistit en què la Conselleria mantinga el nomenament des de l’1 de setembre i es reconega a tots els efectes (retributius, cotització en seguretat social, etc.). La Conselleria manté que intervenció econòmica els ho denega i el Sindicat insisteix en què cal un acord del govern valencià per solucionar aquest problema.
3.- Habilitacions del professorat interí del cos de mestres: STEPV ha sol·licitat que es torne a obrir un termini per possibilitar que el professorat es puga habilitar per titulació en altres especialitats, com es feia abans de l’acord de 2013. La Conselleria s’ha compromés a estudiar-ho.
4.- Cobrament dels sexennis: la Conselleria ha de complir amb la sentència guanyada per STEPV i abonar els sexennis al professorat interí. La Conselleria ha respost que està estudiant les fòrmules per abonar els sexennis i convocarà els sindicats per abordar el tema.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR