Reforma educativa

Per una escola emancipadora, pública, democràtica i laica

Unes dues-centes persones participen en la jornada «Escola públicai LOMQE» que ha convocat STEPV per a debatre la reforma educativa dei govern espanyol.

El saló de l'EOI de GAndia on s'ha celebrat la Jornada.

dissabte 12 gener 2013 19:27 h

La jornada, que s’ha celebrat avui a l’EOI de Gandia, s’ha dividit en dues parts. En la primera s’hi han presentat una quatre ponències porposades pel sindicat. En primer lloc, José Manuel López Grima ha fet un resum de les vicisituds que ha hagut de travessar el sistema educatiu des de la transició a través de les diferents reformes educatives.

Aquesta llei serà derogada tan prompte com el PP abandone el govern

Després, Ma. Ángeles Llorente ha fet una anàlisi crítica de l’esborrany de la LOMQE, que ha qualificat de segregadora i classista. Marc Candela ha explicat la situació del valencià com a llengua de l’ensenyament després del decret valencià de plurilingüisme i la LOMQE. Per a introduir el debat de la segona part, Beatriu Cardona ha enunciat les possibles alternatives i estratègies de resistència. En el debat posterior hi han participat representants de les formacions polítiques i entitats que han expressat el seu posicionament contrari a aquesta reforma educativa. Entre els partits polítics presents estaven el PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Esquerra Republicana del País Valencià. També hi ha hagut intervencions del sindicat STEi, de les Illes, i de la Coordinadora del Professorat Interí (CPI).
El Sindicat valora com a molt positiva la jornada pel nivell de debat i de compromís amb el rebuig a la LOMQE per part de les persones, partits i entitats que han assistit. Les conclusions i les ponències de la jornada estaran disponibles en aquesta web i a través dels mitjans de comunicació sindicals en breu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR