Professorat interí

Per l’estabilitat i la consolidació de tot el professorat interí. Vine a les concentracions del 28N!

Ni els sindicats signants de l’acord d’estabilització de les plantilles ni el Ministeri tenen cap interés en consolidar el treball del professorat interí

Cartell de convocatòria de les concentracions

divendres 24 novembre 2017 18:03 h

Les oposicions massives que es convocaran els pròxims anys no compten amb plans de consolidació, ni tan sols amb millores significatives del RD d’ingrés a la funció pública docent, per tal que el professorat interí puga mantindre el seu lloc de treball.

No té sentit haver de tornar a demostrar davant un tribunal allò que ja es demostra dia a dia en les aules

Les negociacions en aquest sentit en el Ministeri d’Educació han sigut decebedores. La Confederació d’STES, de la qual forma part STEPV, ha estat l’únic sindicat, juntament amb la Confederació Intersindical Galega, que ha defensat l’accés diferenciat i processos de consolidació per al professorat interí. Ni la resta de sindicats ni el Ministeri d’Educació, han donat suport a aquestes mesures que garanteixen la continuïtat en el treball del conjunt del professorat interí.
L’acord per l’estabilització de les plantilles, que no de les persones, signat el passat mes de març per CCOO, UGT i CSIF i el ministre Montoro, permet l’oferta a oposicions de milers de places que estan sent ocupades actualment per docents interins. Eixe acord pot comportar que qui no supere les oposicions o no puga presentar-se, perda el seu lloc de treball. Els sindicats firmants de l’acord han demanat posteriorment que el Ministeri establisca un sistema transitori mentre s’aplica que facilite la superació del concurs oposició al professorat interí. Un sistema transitori que ha estat rebutjat pel Ministeri, que només ha acceptat introduir canvis mínims en el Reial Decret que no garantiran la continuïtat en el treball.
Per què els sindicats signants no van introduir en l’acord l’exigència d’un sistema transitori d’ingrés a la funció pública i ho han deixat per a la Mesa Sectorial d’Educació? Per què no ho van posar com a condició per a signar l’acord i no abocar al professorat interí a una situació d’angoixa i estrés davant la convocatòria d’oposicions massives? Per què no lluiten per la consolidació del personal interí contemplada en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic per a garantir la continuïtat en el treball?
L’accés diferenciat i l’activació de processos de consolidació del professorat interí són les ferramentes que poden garantir la continuïtat del treball al conjunt del professorat interí, sense entrar en conflicte amb les persones que, legítimament, aspiren a entrar a treballar en el sistema educatiu. Aquestes mesures haurien de formar part del RD d’ingrés a la funció pública docent.
Això no ha estat possible per la manca de voluntat política de la resta de sindicats i del Ministeri d’Educació. Davant d’aquesta situació només ens queda un últim cartutx, a nivell autonòmic. La signatura d’un pacte d’estabilitat per part de la Conselleria en el marc de la Mesa Sectorial d’Educació que garantisca que cap docent interí que està ocupant una vacant, independentment de la seua edat o antiguitat, puga perdre el seu lloc de treball si no supera els processos selectius que vindran els pròxims anys.
STEPV ja ha fet arribar a la Conselleria d’Educació una proposta de pacte d’estabilitat que l’administració està estudiant i que serà negociada pròximament.
El Sindicat anima al conjunt del professorat interí a participar en les mobilitzacions convocades per tal de defensar els llocs de treball, la consolidació i l’estabilitat. De tot el professorat interí.
Hem d’aconseguir, entre tots i totes, que l’últim recurs que queda per a garantir la continuïtat en el treball, siga una realitat. El professorat interí necessita la tranquil·litat d’una perspectiva de futur en el treball, que li done estabilitat, que li garantisca que, en cas de no superar unes oposicions decimonòniques, memorístiques, subjectives i injustes, puga continuar treballant. No té sentit haver de tornar a demostrar davant un tribunal allò que ja es demostra dia a dia en les aules i jugar-se la vida laboral a unes proves allunyades de la pràctica docent.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR