Professorat interí

Novetats sobre habilitacions i restricció provincial

Informacions molt importants per al professorat interí.

dijous 14 juny 2012 10:29 h

El professorat interí ha de pagar un preu molt alt per la voluntarietat d’elecció de les places

Cos de mestres: Habilitacions i restricció provincial de les borses del 86, 89, 93 i 96

El dia 14/06 eixiran publicats els llistats provisionals de noves habilitacions del Cos de Mestres. Recordeu que en en mateix termini d’habilitació, les persones pertanyents a les borses del 1986, 1989, 1993 i 1996, podien modificar la província o províncies de restricció.

Restricció provincial per tota la resta de professorat interí amb serveis prestats

En la Comissió de Seguiment de l’Acord d’Interins/es celebrada hui, la Conselleria ha informat sobre el procediment concret de RESTRICCIÓ PROVINCIAL per la resta del professorat interí amb serveis prestats de tots els cossos. Hi ha qüestions importants per aclarir i hi ha algunes coses que encara l’administració no ha decidit. Ací teniu l’explicació detallada del que us podem dir a hores d’ara:

  1. En les adjudicacions de juliol, participarà tot el professorat interí amb serveis prestats, i es podrà fer la restricció provincial per aquest acte. A l’aplicació informàtica hi haurà una pantalla específica on podrem sel·leccionar la/es província/es que vullguem restringir per a l’acte concret d’adjudicacions de juliol. Recordeu que en juliol les peticions són per àmbits (àrea, subàrea, localitat i centre), i que podrem triar entre places vacants, itinerants, temps parcials (de mitja jornada com a mínim), mixtes i afectades.
  2. Si no ens adjudiquen en juliol, participarem en les adjudicacions de setembre. Les primeres adjudicacions del curs (2 o 3 actes) seran d’una manera i, a mitjans de mes de setembre (previsiblement) entrarà en funcionament el procediment d’adjudicació contínua.
  3. Els primers actes de setembre es faran amb el mateix programa que s’està utilitzant ara (amb places a la vista, que hem de marcar i ordenar), i, en cada acte dels dos o tres que es faran tindrem també una pantalla amb la restricció provincial. En aquestos actes haurem de marcar la restricció provincial de nou, ja que la nostra tria de província no quedarà enregistrada per a l’adjudicació següent. Cal recordar també que és necessari participar en tots els actes si no ens han adjudicat.
  4. A mitjans de setembre (no està encara clara la data), entrarà en vigor el nou procediment d’adjudicació contínua. Amb l’adjudicació contínua, farem unes peticions “estables” (per àrea, subàrea, localitat i centre) que quedaran enregistrades per totes les adjudicacions del curs, però que podrem modificar com vullguem abans de cada acte d’adjudicació concret per poder ajustar les nostres peticions a les vacants que es publiquen. Amb aquesta adjudicació, per una banda, ja no tindrem l’obligació d’entrar totes les setmanes al programa i eliminarem el perill d’exclusió. I, per altra banda, i seguint la demanda del STEPV, podrem veure les vacants abans de cada adjudicació i, si ho creiem convenient, canviar la tria telemàtica. Combina, per tant, tindre les vacants a la vista i no haver d’entrar constantment al programa. Aquest procediment s’introduirà en setembre i convocarem assemblees específiques per explicar-lo amb detall. La Consellereria encara no ha decidit com fer la restricció provincial per aquestos actes: si en el mateix programa (que és el que venia dient fins ara), o si farà un procediment apart, com el que es va fer el curs passat. STEPV ha demanat, a més, que hi haja dos modalitats de restricció provincial (una per vacants i altra per substitucions), i que hi haja dos terminis per poder canviar la nostra restricció durant el curs, ja que les circumstàncies personals poden variar molt en 10 mesos.

Recordeu que la restricció provincial significa que no ens podran adjudicar d’ofici en una província que no tinguem seleccionada, però que nosaltres podrem triar qualsevol plaça del País Valencià.

Voluntarietat de totes les places ofertades: llums i ombres

Com a conseqüència de la denúncia de l’Acord d’Interins/es i del Decret Llei 1/2012 de retallades de la Generalitat, les vacants ja no són fins el 31 d’agost i tot el professorat interí amb vacant cessa el dia 30 de juny. Açò fa que totes les vacants siguen ara voluntàries, ja que la durada del nomenament s’equipara a la durada màxima d’una substitució.
El procediment concret d’adjudicació que se seguirà és el mateix del que es fa servir ara per les substitucions. Primer es fa una roda voluntària, on aniran adjudicant-se les places a qui les ha triat. Si hi ha alguna plaça que no ha triat ningú, s’adjudicarà d’ofici començant pel final de la llista. Les places a temps parcial i les itinerants només s’adjudicaran de manera voluntària i mai no d’ofici, ja que són voluntàries absolutes.
Aquest sistema d’adjudicació és el mateix que STEPV va proposar a la Conselleria en l’any 2007, ja que sempre hem defensat la voluntarietat d’elecció de les places i l’adjudicació d’ofici pel final de la borsa. Però no hem d’oblidar que s’ha adoptat aquest procediment a conseqüència de les retallades i que el professorat interí ha de pagar un preu molt alt per aquesta voluntarietat: ser acomiadat a data de 30 de juny. Nosaltres continuarem proposant la voluntarietat i la durada de vacant fins 31 d’agost.

Professorat interí que és funcionariat de carrera d’altres sectors de l’administració

El sindicat ha fet gestions específiques per aclarir la situació d’aquelles persones que són interines d’educació i, al mateix temps, funcionàries de carrera d’altres sectors de l’administració en excedència. Per favor, si és el vostre cas, poseu-vos en contacte amb el sindicat.

El que STEPV continuarà reivindicant
  1. Que les vacants siguen fins el 31 d’agost
  2. Que en les adjudicacions de juliol tinguem les vacants publicades abans dels actes d’adjudicació, com teníem en els actes presencials
  3. Que no s’apliquen les retallades en educació, ja que l’augment de ràtio i l’augment d’horari lectiu farà que el número de llocs de treball es reduïsca considerablement, i, per tant, farà que centenars de docents interins no puguen treballar el curs que ve

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR