Meses de negociació

Novetats sobre adjudicacions i reconeixement de sexennis

En la Mesa Sectorial la Conselleria ha donat diverses informacions d’interés

dimecres 04 desembre 2013 11:28 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial amb la presència de la Directora General d’Innovació i representants de la Direcció General de Personal.

Això és conseqüència directa del decret Vela, però també de l’acord de 23 d’octubre de 2013 que prorroga l’esmentat decret

En el torn obert de paraules han respost a preguntes dels sindicats sobre adjudicacions i sexennis i sobre altres temes.
Quant a les adjudicacions, Conselleria informa que demà seran les últimes abans de Nadal.
Quant als sexennis, han aclarit que la sol·licitud del reconeixement dels sexennis s’haurà de fer a partir de l’1 de juliol i que abans d’eixa data no acceptaran cap sol·licitud. A més, han informat que només es reconeixeran 6 anys, com diu el Decret 157/1993 que regula els sexennis. I encara més, el pagament serà a partir del mes d’agost com diu el mateix decret.
Per exemple, si un docent ha complit 8 anys de sexenni durant l’aplicació del Decret Vela i la pròrroga de l’acord signada el 23 d’octubre per tots els sindicats de la Mesa General excepte STEPV-Intersindical Valenciana (és a dir, entre l’1 de març de 2012 i el 30 de juny de 2014) només se li reconeixeran 6 anys. Els altres dos es perden a efectes del reconeixement, és a dir, com si se li hagués “oblidat” demanar el sexenni, per entendre’s. Això només es podrà solucionar amb un nou decret que substituisca el de 1993 i que ho regule. I, a més, no cobrarà fins agost.
Això és conseqüència directa del decret Vela, però també de l’acord de 23 d’octubre de 2013 que prorroga l’esmentat decret.
Aquest informació ens reaferma en el posicionament de STEPV-Intersindical Valenciana de no signar aquesta pròrroga de les retallades i d’insistir en la necessitat de continuar lluitant per la seua derogació i recuperació de tot el que el govern valencià ens ha robat salarialment.
D’altra banda, STEPV ha preguntat a la Directora General d’Innovació, sobre l’impagament de la formació en centres i dels contractes programa, pregunta que no ha obtingut resposta.


Comentaris

Blanca Berenguer Hernandez-carrillo

04 desembre 2013 / 18:34 h

y ahora mi pregunta es…soy interina, desde hace ya unos veinte años…aún, y esperando a que el dichoso decreto vela acabase, no me han concedido ni el primer sexenio…a partir del uno de julio que ya no estaré contratada, podré solicitar…qué? el primero? los tres? .....


Amadeu Sanz

04 desembre 2013 / 21:23 h

Hola, Blanca. El teu cas sembla complicat i falten dades per a donar-te una resposta congruent. El millor és que telefones a la seu que et vinga millor i demanes hora als Serveis jurídics del sindicat perquè et puguen assessorar coneixent tots els aspectes del cas. Sort.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR