retallades

Noves retallades per al professorat de la concertada

Supressió de la paga extra de desembre i retallades en el complement per incapacitat temporal.

dimarts 02 octubre 2012 21:43 h

El DOCV de hui ha publicat el Decret-Llei 6/2012 (aplicació al País Valencià del RD 20/2012) que retalla la paga extra de Nadal al funcionariat públic i la retribució per incapacitat temporal. Aquestes mesures també s’aplicaran a l’ensenyament concertat, per la limitació en l’homologació salarial amb els companys i companyes de la pública i consisteixen en:

  • Supressió de la paga extraordinària i addicional o equivalent del mes de desembre, en els mateixos terminis que al professorat de centres docents públics. No es concreta la quantitat exacta per a cada categoria professional, però és previsible que aquest retall vinga aplicat en el Complement Retributiu Valencià que es paga en concepte d’homologació, per la qual cosa vindrà negatiu per a compensar el que tenim reconegut al conveni, que és el sou base i els triennis.
  • Complement per incapacitat temporal: a partir de l’1 d’octubre ens deixen d’aplicar l’article 15 del Decret-Llei 1/2012 en què es regulava el complement per incapacitat temporal (només el 100% del salari els 15 primers dies) i ens apliquen la mateixa modalitat que es va a fer servir per al personal funcionari inclós en el Règim General de la Seguretat Social.

Així doncs, a partir de l’1 d’octubre es regularà de la següent manera:
Incapacitat Temporal per contingències comunes (IT per accident no laboral i malaltia comuna):

  • 3 primers dies: complement retributiu que suposarà un màxim del 50% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la incapacitat.
  • Del 4t dia al 20: prestació econòmica que no suposarà més d’un 75% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la incapacitat.
  • Del 21 en avant: Prestació equivalent al 100% de la retribució diària del mes anterior al de causar-se la icapacitat.

Incapacitat Temporal per contingències professionals (IT per accident laboral i malaltia professional) i Incapacitat Temporal per contingències comunes que deriven en hospitalització (incloent la domiciliària) o intervenció quirúrgica que responga a activitats assistencials compreses en la Cartera Comú Bàsica dels Serveis Asistencials del Sistema Nacional de Salut, així com els procesos d’incapacitat temporal derivats directament dels esmentats suposats.:

  • Prestació econòmica completant des del primer dia fins a arribar a el 100% de la retribució diària del mes anterior.

Així doncs, sembla que ara l’Administració s’ho ha pensat millor i s’ha adonat que la majoria de les baixes són de curta duració, per la qual cosa s’estalviarà més i ens llevarà més diners a més treballadors/res si aplica la retallada del complement per IT en els primers dies d’una baixa. A més, continua sent una vulneració dels nostres drets reconeguts al conveni, que ens preveu als treballadors/res amb nòmina de pagament delegat set mesos de complement per IT i un mes més per cada trienni per arribar al 100% del nostre sou.
Des de STEPV-Iv continuarem denunciant, protestant i lluitant per a tractar de posar fre a una sèrie de retallades indiscriminades que ens fa pagar la crisi als que no l’hem ocasionat.
En aquest enllaç podeu consultar el decret-llei:
DECRET LLEI 6/2012, de 28 de setembre, del Consell, de desplegament i aplicació de les disposicions incloses en el títol I i disposicions concordants del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR