Meses de negociació

Mesa Tècnica 14 de març: adjudicacions i comissions de serveis

dijous 15 març 2012 19:02 h

Com sabeu els STEPV, CCOO, ANPE i UGT no vam assistir a la Mesa Tècnica del dia 14 com a mesura de pressió per aconseguir la retirada del Decret llei de retallades salarials. Des de gener no hem assistit a cap mesa. Així i tot, adjuntem la normativa que s’havia de negociar i que esperem poder negociar pròximament, la qual cosa significaria la rectificació del govern valencià. També fem alguns comentaris sobre la normativa d’adjudicacions i comissions de serveis.

ADJUDICACIONS DE JULIOL

Al preàmbul, no es menciona ni la denúncia de l’acord per part de la Conselleria, ni la limitació de contracte de les vacants del decret-llei de retallades. Aquestes dos normatives afecten molt negativament les condicions de treball del professorat interí i considerem fonamental que es deroguen. Les vacants adjudicades en juliol i durant els dos primers mesos del curs escolar han de finalitzar contracte el 31 d’agost, i no el 30 de juny. STEPV no pot subscriure cap normativa on no s’especifique clarament que els contractes d’interins i interines amb vacant en juliol finalitzaran el dia 31 de juliol.
Tornen a aparéixer els cups per professorat interí. STEPV sempre s’ha mostrat contrari a aquest concepte, ja que considerem que limitar el número de professorat interí convocat va en clar detriment tant de les possibilitats d’elecció del professorat com del total cobriment de les places ofertades.
L’opció realment efectiva en les adjudicacions a professorat interí és, sense dubte, la que ve defensant STEPV des del 2007: que siga convocat tot el professorat interí i que es realitze una primera ronda d’adjudicacions fins el final dels llistats. Si alguna de les vacants obligatòries ha quedat sense cobrir, es passaria a una segona ronda, tot respectant sempre la restricció provincial.
Torna el perill de ser exclòs/a de la borsa si no s’agafa la província de restricció. STEPV sempre ha manifestat la necessitat d’adjudicar en positiu i no en negatiu i continuarà proposant que, en cas que alguna persona no marcara la totalitat de la província o províncies de la seua restricció, l’administració adjudique d’ofici i que no excloga a ningú. Aquest va ser el procediment de les adjudicacions del curs passat i va quedar demostrat que era la millor manera de funcionar. És més, aquesta amenaça d’exclusió és contrària a l’Acord de 23 de novembre del 2010.

Adjudicacion destinos Secundaria_cas 2012

Adjudicación destinos maestros_cas 2012

COMISSIONS DE SERVEI

STEPV sempre ha posat de manifest que el vertader problema de les comisisons de servei és que en els concursos de trasllats no es bolquen TOTES les vacants del sistema. El número de places que no es reflexen en les plantilles fixes dels centres és exageradament elevant, i només s’explica en termes de retalls futurs: per l’administració, sempre és més fàcil eliminar una plaça d’un centre que no està adjudicada de manera definitiva. Açò fa que el número real de places que cobreixen les necessitats dels centres és superior al que ix publicats en les plantilles i en les vacants disponibles de cara al concurs de trasllats.
Mentre no se solucione el problema de socarrel, les possibilitats de mobilitat i de millora de destinació del professorat es veuran reduïdes considerablement, i cada any, moltes persones es veuran abocades a la incertesa de les comissions de serveis. Amb unes plantilles reals en els centres i amb totes les necessitats cobertes, el procediment de comissions de serveis seria innecessari.
En el context de plantilles en què ens movem, STEPV sempre demanat que les comissions de serveis s’atorguen en base a criteris transparent i objectius. Cal dir que en la convocatòria d’enguany s’han afegit més supòsits de possible concessió, com ara ser càrrec electe a les corporacions locals, cosa que considerem positiva sempre que s’extenga a totes les formacions polítiques i que no es posen pegues a persones que pertanyen a partits d’un color diferent al de l’administració.
De nou enguany els destins són irrenunciables. STEPV no està d’acord amb la irrenunciabilitat si no es publiquen les destinacions definitives del concurs general de trasllats abans de la convocatòria de les comissions de servei.

CONVOCATÒRIA COMISSIONS DE SERVEI PRIMÀRIA

CONVOCATÒRIA COMISSIONS DE SERVEI SECUNDÀRIA

ALTRES DOCUMENTS:

Borrador Orden Gestión comedores mesa técnica

Resolución centros plurilingües


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR