Retallades

Les retallades fan que 762 funcionaris de carrera perden la destinació el curs que ve

Són 356 docents més que el curs passat

dissabte 14 juliol 2012 18:13 h

Ahir es van publicar les llistes de professorat funcionari de carrera que s’ha vist suprimit o desplaçat del lloc de treball, tant en infantil i primària com en secundària i resta de cossos. Des d’ahir, dia 13, i fins dilluns 16 tenen de temps per a participar en les adjudicacions telemàtiques per obtindre una destinació provisional per al curs que ve.

Com pot la consellera garantir al professorat interí una plaça si no n’hi ha prou per al funcionariat de carrera?

En total són 762 els docents que han perdut la plaça, siga provisionalment (desplaçament) o definitivament (supressió). És a dir, 356 més que l’any passat. Aquest significatiu increment és degut a l’aplicació de la normativa d’augment de ràtios i de càrrega lectiva del professorat.
Per cossos i per províncies aquesta és la distribució:

2012 ALACANT CASTELLÓ VALÈNCIA TOTAL
MESTRES 123 50 128 301
SECUNDÀRIA 181 46 234 461
TOTAL 304 96 362 762

Les dades del curs passat, en la mateixa distribució que abans, són aquestes:

2011 ALACANT CASTELLÓ VALÈNCIA TOTAL
MESTRES 37 5 46 88
SECUNDÀRIA 119 21 178 318
TOTAL 156 26 224 406

Aquesta comparació en porta a concloure que les retallades han afectat especialment el cos de mestres, perquè l’increment de supressions és de 213 docents, mentre que en secundària és de 143. Cal recordar, però, que les retallades que aplica la conselleria des de fa dos cursos afecten especialment secundària i FP. A més, el nombre de desplaçaments i supressions no ha sigut superior en secundària perquè la conselleria ha habilitat molts docents perquè puguen impartir altres matèries i completar horari en els seus centres, amb la modificació de la normativa que fins ara regulava els desplaçaments i les supressions.
Un altre fet que crida l’atenció és que, en el cos de secundària, hi ha hagut un canvi important i inesperat, ja que les persones que estaven suprimides i desplaçades de les especialitats de Filosofia, Tecnologia i Llengua i Literatura Valenciana, han deixat d’estar suprimides o desplaçades i, per tant, tornen al centre d’origen, encara que no tinguen horari. El centre haurà d’intentar confeccionar-los un horari complet com puga: noves optatives oferides, desdoblaments, reforços, programes, etc.
L’única explicació possible per a aquest canvi és que no hi ha prou places per a tot el professorat desplaçat i suprimit i per a tot el professorat en expectativa d’aquestes tres especialitats.
Com veiem, les retallades són tan brutals que ni el professorat funcionari de carrera té el lloc de treball assegurat. Si això és així, com és possible que la consellera Català garantisca al professorat interí un lloc de treball per al curs que ve? D’on eixiran les vacants? O simplement menteix perquè deixen de perseguir alcaldesses, presidents i ministres amb una guillotina pels carrers de València com han fet aquests dies?

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR