Retallades

Les propostes de la consellera d’Educació busquen la privatització de l’ensenyament

STEPV assegura que les mesures proposades suposaran acomiadaments en el sector

dimarts 10 abril 2012 18:42 h

STEPV considera que les propostes anunciades per la consellera d’Educació, María José Català, als mitjans de comuncació sobre horaris, jornada i plantilla dels centres públics responen a la política del Partit Popular d’acabar amb el dret a l’educació, a la potenciació de la seua privatització per generar nous beneficis a les empreses privades i fomentar les desigualtats socials.

La finalitat de les mesures anunciades per la Consellera és fer caixa i reduir la qualitat de l’ensenyament públic

La consellera d’Educació està fent propostes basades en les consignes llançades per la FAES, els sectors més conservadors de la societat, la banca… per acabar amb un model educatiu per a totes i tots que facilite la integració i la cohesió social que ha estat en vigor des de fa molts anys. El model que proposa Català vol deixar l’ensenyament públic com una xarxa subsidiària de la privada reservada per aquelles persones amb menys recursos. Per fer-ho efectiu pretén: retallar els recursos econòmics destinats a l’educació pública, reduir les plantilles, augmentar les ràtios, disminuir el nombre de professorat i personal de suport, empitjorar les condicions de treball del professorat, etc.
Malgrat la seua propaganda i les seues declaracions, les xifres no quadren. No es pot reduir el pressupost destinat a educació pública i augmentar les hores lectives sense reduir les plantilles o augmentar les ràtios. La consellera Català sap que això és així. Si el professorat augmenta les seues hores lectives es reduirà significativament la plantilla de professorat com ha passat en la Comunitat Autònoma de Madrid però també es deixaran de fer determinades tasques que té assignades el professorat com ara: tutories, coordinacions de cicles o departaments, desdoblaments… i tota una sèrie d’activitats que realitza el professorat als Instituts o a les escoles en les hores que no s’atén l’alumnat directament a l’aula. Una cosa és l’horari lectiu i altra l’horari laboral o l’horari de permanència al centre. Per tant, si s’augmenten les hores lectives, a més de reduir la plantilla i d’acomiadar professorat, es reduirà la qualitat de l’ensenyament, en no poder fer-se tot una sèrie d’activitats que, a hores d’ara, fa el professorat en la seua jornada laboral que és de 37 hores i mitja.
La finalitat de les mesures anunciades per la Consellera és fer caixa i reduir la qualitat de l’ensenyament públic a costa de l’educació de les xiquetes i xiquets valencians i d’acomiadar a un nombre important del professorat. Una política que no és casual i que està ben dissenyada per fer creure a la societat que l’educació o la sanitat pública no són viables i que cal la seua privatització.
STEPV, que s’oposa a aquesta política, considera que cal continuar les mobilitzacions del professorat, de la comunitat educativa i de la societat valenciana per frenar-la. Per això, fa una crida a la participació en les mobilitzacions unitàries convocades per als propers dies, com la concentració el proper 19 d’abril a les 18h en la Conselleria d’Educació a València.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR