Meses de negociació

Les oposicions de Secundària s’ajornen a 2021 i les de Mestres, per acabar de concretar

En la reunió amb el Ministeri d’Educació de la setmana que ve la Conselleria acabarà de decidir si es mantenen en 2021 o s’ajornen a 2022, depenent si el Ministeri mantindrà les actuals condicions de les oposicions en 2022

divendres 27 març 2020 14:40 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial d’Educació per a tractar els acords i propostes de la Conferència Sectorial d’Educació entre el Ministeri i les Conselleries celebrada el passat dimecres 25 de març, i altres temes.

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, que ha presidit la reunió, ha explicat les qüestions següents:
- Teletreball: la idea de tots els territoris és intentar mantindre el curs acadèmic de forma telemàtica mentre dure aquesta situació de confinament. És per això que avui mateix la Conselleria d’Educació ha publicat unes instruccions per aclarir en què ha de consistir aquest treball: http://www.ceice.gva.es/documents/161634256/169733127/Carta+VAL/01e88bb0-ba4f-4b8e-acb2-59ec0d0b5430
- EBAU: es manté la convocatòria en la forquilla que ja s’ha publicat entre el 22 de juny i el 10 de juliol (ordinàries) i abans del 10 de setembre (extraordinàries) i les proves s’adaptaran a la situació actual ampliant les opcions per a l’alumnat.
- FCT i Dual: es proposa unificar els mòduls i el projecte final per tal d’arribar al mínim d’hores establertes per llei. La Conselleria també ha enviat unes instruccions als centres en aquest sentit.
- Oposicions: la majoria de les comunitats autònomes estan d’acord en ajornar-les a 2021 i es mantindran les condicions actuals respecte a puntuació del barem, temes a triar, temaris, etc.
Sobre les oposicions, STEPV ha traslladat els dubtes i les propostes que han arribat al Sindicat respecte a l’ajornament a 2022 de les oposicions del cos de mestres, ja que les condicions actuals (temaris, barem de mèrits, temes a triar, etc.) només es contemplen fins a 2021 i ha preguntat si s’han plantejat mantindre-les a 2021 juntament amb les de Secundària. Igualment, el Sindicat ha proposat que s’òbriguen les borses de treball de tots els cossos docents per no haver d’esperar a la convocatòria de les oposicions per incorporar al personal que actualment compleix els requisits per entrar en borsa.
La resposta de la Conselleria ha estat que realitzar unes oposicions amb tantes places, tribunals, etc., de tots els cossos el mateix any és pràcticament impossible però ha proposat finalment que si en 2022 no es pot garantir que les actuals condicions es mantinguen es comprometen a no ajornar-les i fer-les coincidir amb les de secundària en 2021.
STEPV ha preguntat en quina situació queden les oposicions d’inspecció educativa i les accés a subgrup superior, ja convocades i en marxa. Sobre les oposicions a inspecció, estan treballant en convocar les proves durant el primer trimestre del curs que ve. I sobre les d’accés, ampliaran el termini d’inscripció quan acabe el confinament i buscaran les dates per a executar-les quan la situació ho permeta.
El Sindicat ha reiterat el seu posicionament sobre el model de concurs oposicio actual i la necessitat d’introduir processos de consolidació per al professorat interí ja que l’oferta de places actual posa en perill la continuïtat en el treball d’aquest col·lectiu, com ja ha passat en les oposicions de 2019 en algunes especialitats.
Per tant, la Conselleria d’Educació traslladarà la setmana que ve al Ministeri, en la reunió prevista amb les comunitats autònomes, que es modifique el Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent per fer extensible les condicions actuals a 2022 i, en cas que el Ministeri ho rebutge, es convocarien en 2021 les oposicions del cos de mestres i de secundària i resta de cossos al País Valencià.
D’altra banda, el Sindicat també ha plantejat a la Conselleria alguns temes i preguntes sobre procediments actuals. En concret:
- Adjudicacions: STEPV exigeix que es mantinguen les adjudicacions perquè hi ha professorat de baixa que no està sent substituït i perquè hi ha altres situacions en què el professorat interí es queda indefens ja que no hi ha opció a continuar treballant si no es convoquen les adjudicacions. La Conselleria ha contestat que estan treballant amb una proposta que plantejaran en una pròxima Mesa Sectorial, però que fins després de les “vacances” de Pasqua no reactivaran les adjudicacions perquè actualment no tenen el personal necessari per a dur-les a terme.
- Procediments en marxa: en quina situació queden les proves PUC de les EOI, les del C1, Capacitació, el procediment de selecció de direccions, el concurs de trasllats, les comissions de serveis, etc. La Conselleria ha contestat que en breu ens convocaran a Mesa Sectorial per abordar totes aquestes qüestions.
- Plurilingüisme: molts centres de secundària encara no han tancat el procés per a decidir les característiques del seu PEPLI i ara no es pot reunir el Claustre, Consell Escolar, etc. La Conselleria ho estudiarà i es treballarà en pròximes reunions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR