Meses de negociació

La publicació de la normativa de concurs de trasllats està prevista per a finals d’octubre

Les persones participants tindran 15 dies hàbils des de la publicació de la normativa per a anunciar la seua participació en el procediment

dijous 13 setembre 2018 17:29 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la convocatòria del concurs de trasllats. STEPV ha demanat, novament, la publicació de la major quantitat de places possibles especialment, en CAES,  SPES, Centres Penitenciaris i de Reeducació. En EOI, davant la creació de nous centres i seccions, cal fer un estudi amb detall de com queda la plantilla després dels desglossaments resultants del nou mapa escolar i valorar-ne totes les conseqüències abans de decidir quines places passen al concurs. També cal solucionar les places de FP en centres d’educació especial, congelats des de fa anys. Igualment, cal solucionar de forma definitiva la situació de del professorat d’accés a càtedres en els conservatorisperquè puga obtindre aquest curs un destí definitiu. També s’ha demanat, pel que fa a inspecció educativa, que amplien personal inspecció a les diferents direccions teriitorials i a la Inspecció Central a Conselleria per tal de poder fer l’acompanyament necessari als centres i poder desenvolupar adequadament totes les funcions i atribucions del nou Decret 80/2017 d’inspecció.

El Sindicat ha fet propostes per tal de simplificar la presentació de la documentació dels mèrits i ha demanat que els certificats dels cursos s’obtinguen del compte formació, com ja es fa amb l’antiguitat o l’exercici de tribunals d’oposicions.
La Conselleria ha acceptat l’esmena que els centres CAES siguen d’adjudicació voluntària i no obligatòria com fins ara.
El Sindicat ha mostrat la seua preocupació perquè es cataloguen suficients places del cos de mestres perquè els 3000 funcionaris en pràctiques puguen obtindre un destí en el concurs de trasllats, ja que la gran majoria de les noves places del cos de mestres estan habilitades i no es poden ofertar en el concurs. Per tant, cal negociar també les plantilles perquè s’ha de recuperar per al catàleg les places de tutor/a retallades pel govern anterior en la major part de centres.
STEPV ha tornat a manifestar el seu rebuig a la retallada en les places d’infantil que han estat bloquejades amb el B2 d’anglés i que, per tant, no s’han ofertat en el concurs aquests darrers anys. La solució per al sindicat és que el plurilingüisme en aquesta etapa l’assumisca el professorat especialista en anglés extraplantilla, de manera que no caldria catalogar cap plaça en anglés.
Aquestes han estat algunes de les propostes traslladades a la Conselleria en la Mesa Sectorial d’aquest matí. El Sindicat espera que siguen ateses per l’administració i que es negocien les plantilles per tal d’incrementar, també, l’oferta de vacants en el pròxim concurs de trasllats.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha preguntat sobre l’informe jurídic pendent sobre el professorat del cos de mestres en IES que ha deixat de cobrar el complement d’ESO. La conselleria encara no té l’informe però el Director General de Personal s’ha compromés a donar una resposta en la pròxima mesa sectorial, prevista per a la setmana que ve.
A banda, STEPV ha explicat la problemàtica amb què s’enfronten les dones que han aprovat les oposicions enguany i que han sigut mares recentment o ho seran al llarg del curs: en alguns casos, el seu període de pràctiques pot perillar en gaudir els permisos. El sindicat ha demanat que la normativa de pràctiques contemple i protegisca especialment les situacions de maternitat, paternitat, lactància, acolliment i adopció. En aquest sentit, hem posat com a exemple Castella-La Manxa, on una sentència reconeix que el període de pràctiques siga de 3 mesos en casos de maternitat.
A més, el sindicat ha demanat aclariments sobre la situació dels desglossaments en les Escoles Oficials d’Idiomes a hores d’ara, ja que n’hi ha molta inquietud als centres afectats. El DG ha informat que, durant aquest curs, ja que no estan publicats a dia de hui els decrets de creació, es funcionarà de manera transitòria i el professorat triarà horari tenint en compte la configuració actual dels centres. Però al llarg d’aquest curs, una vegada es publiquen els decrets, es negociarà i s’establirà el procediment (que ha d’estar en consonància amb els criteris del RD 1364/2010) i es convocaran actes oficials en les Direccions Territorials per fer l’adjudicació definitiva de places.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR