VI Conveni

La proposta de la patronal implica la pèrdua de drets laborals consolidats

Les patronals van presentar el 23 d’octubre un paquet de mesures en la Mesa de negociació del VI Conveni, el marc que ha de regular les nostres relacions laborals en el futur.

dijous 01 novembre 2012 18:52 h

Els punts més destacats de la proposta són:

  • La seua vigència seria fins a 31 de desembre de 2012. Recordem que arran de la publicació de la Reforma Laboral de Rajoy, els convenis només es poden prorrogar un any després de que s’haja arribat a la seua fi.
  • Eliminen les categories professionals, per a parlar dels grups professionals que introduïa la Reforma Laboral.
  • Es reconeix que no es pot forçar la jubilació.
  • Es demana l’adaptació de les taules salarials del personal amb pagament delegat a les variacions de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. Elimina la barrera que el Conveni puguera suposar a les diferents Administracions de les diferents CCAA a l’hora d’aplicar rebaixes salarials.
  • Per al personal amb pagament delegat, només es reconeix el dret a cobrar la seua paga d’antiguitat (paga de 25 anys) i el complement d’IT (baixes) si es reconeix en els diferents Acords Autonòmics. Una altra vegada, elimina qualsevol dret generat al Conveni i dóna via lliure a les Administracions per a regular les condicions retributives de les treballadores i els treballadors sense que aquesta siga part negociadora ni signant del Conveni.
  • Amb el pretext de la competitivitat marca un fort endarreriment de les condicions laborals de les treballadores i treballadors d’educació infantil de 0 a 3 anys regulant la seua jornada de la següent manera:
    Mestra/e: 1362 hores a l’any (32 setmanals).
    Educador/a infantil i Tècnica/Tècnic Superior: 1620 hores a l’any (38 setmanals).
    Assistent/a: 1640 hores a l’any (39 setmanals).
  • Vacances: Un mes en estiu i 10 dies repartits a criteri de l’empresa entre Nadal i Setmana de Pasqua. L’empresa podrà establir torns per a cobrir els serveis.
  • Només beca el 15% de la jornada d’infantil de 0 a 3 anys, ja que és l’únic que considera lectiu. També elimina beques per a filles i fills que no siguen de treballadores i treballadors del centre.

Ara estem a l’espera de que es tornen a reunir les parts el dia 5 de novembre per a veure quina serà la rèplica dels sindicats que estan a la Mesa a Madrid.
Esperem que siga enèrgica per a no perdre drets, però que també siga eficaç per a què s’acabe signant un nou conveni i que aquest no siga pitjor que el que ja tenim.
En tot cas, des de STEPV-Iv us tindrem inormats de l’evolució de les negociacions.
Descarrega’t la “Propuesta de la patronal para el VI Convenio de enseñanza concertada a 23 de octubre de 2012” (pdf, 139KB)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR