Dret a l’educació

La pressió de STEPV aconsegueix que s’oferten les places de PT i AL que faltaven

La Conselleria oferta 101 vacants en les adjudicacions de demà d’aquestes especialitats. El retard en la seua oferta afecta al professorat que no va disposar d’aquestes places abans

Reunió amb el DG de Política Educativa, Jaume Fullana, per abordar la problemàtica de PT i AL

dilluns 12 novembre 2018 18:19 h

Les gestions de STEPV finalment han donat fruit. Després que el Sindicat realitzara una enquesta a finals del curs passat sobre els recursos del PAM (Pla d’Actuació de Millora) i que detectara que un centenar de vacants de Pedagogia Terapèutica (PT) i Audició i Llenguatge (AL), que depenen del PAM, no s’havien ofertat en les passades adjudicacions de juliol, STEPV ha insistit en les Meses Sectorials i en diferents reunions amb el Director General de Política Educativa (de qui depèn el PAM) i amb el Director General de Personal (de qui depèn la provisió de llocs) que calia dotar els centres d’aquest personal urgentment, ja que l’alumnat que tracten tenen unes característiques especials i necessiten d’aquest personal per tirar endavant.

Cal negociar les noves plantilles perquè aquest personal s’incorpore de manera estable en els centres educatius

El Sindicat també ha treballat amb professorat afectat per la manca d’oferta d’aquestes places en un grup de treball que ha permés complementar i actualitzar l’enquesta realitzada per STEPV a finals del curs passat.
Novament, el treball realitzat pel Sindicat juntament amb el professorat, ha donat fruits i demà s’ofertaran 101 vacants que encara estaven pendents d’adjudicar. Sense aquesta feina encara estaria per resoldre aquesta situació. STEPV està fent un estudi de les vacants ofertades per a demà per comprovar si es cobreixen totes les necessitats dels centres o encara queden pendents vacants per cobrir. Si és així, el Sindicat traslladarà de manera immediata el llistat de centres sense cobrir perquè de forma immediata s’atenguen les seues necessitats.
El retard en l’oferta d’aquestes places suposa un greuge comparatiu amb el professorat que no ha pogut accedir-hi abans i ara ocupa substitucions per la manca de vacants i ara no pot accedir a aquestes places que s’haurien d’haver ofertat en juliol. STEPV exigirà responsabilitats a la Conselleria d’Educació, responsable d’aquesta situació perquè no torne a passar, per la gravetat de la situació, ja que aquest personal atén un alumnat molt necessitat d’atenció especialitzada.
A més, cal negociar les noves plantilles perquè aquest personal s’incorpore de manera estable en els centres educatius i que no depenga d’un programa, el PAM, que s’autoritza cada curs educatiu. D’aquesta manera s’evitarien situacions com les que hem patit aquest curs: alumnat sense professorat i professorat a l’espera de places que necessiten els centres i l’alumnat.
El nombre de places oferides per a l’adjudicació de demà, per especialitats, són les següents:
Places AL
30 Alacant
6 Castelló
40 València
Total: 76 vacants + 7 substitucions: 83 places en total
Places PT
5 Alacant
9 Castelló
11 València
Total: 25 vacants +8 substitucions: 33 places en total


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR