Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma per l’Ensenyament Públic crida “Aquest curs deroguem la LOMCE” durant l’acte de benvinguda escolar

Tombar la LOMCE, revertir les retallades i millorar l’educació pública al País Valencià són les reivindicacions que es mantenen per al nou curs

Concentració de hui de la Plataforma

divendres 07 setembre 2018 18:41 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica ha iniciat el nou curs reivindicat la millora del sistema d’ensenyament públic davant de Delegació de Govern.

Quatre reivindicacions fonamentals: d’una banda, la Plataforma insta el Govern de Madrid a tombar la LOMCE, revertir les retallades i obrir el canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació de tota la comunitat educativa. D’altra banda, la Plataforma demana al Govern de la Generalitat una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic.

Reivindiquem que:

  • S’ha d’avançar en la política de defensa de l’escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament, de limitació de l’aplicació de la LOMCE (mentre s’hi deroga el més aviat possible) i de reversió de les retallades.
  • La Conselleria d’Educació ha de considerar les propostes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic com a interlocutora de la majoria de la comunicat educativa per la millora constant de l’ensenyament públic.
  • La Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat i les famílies i del professorat.

En eixe sentit, la Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa que es concreten en les següents millores: la reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat, el foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres, la revisió i adequació de les infraestructures, l’avanç cap una escola inclusiva, la consolidació i ampliació de la xarxa d’ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l’accés a l’ensenyament en valencià que garantisca els drets lingüístics, avançar que la religió, no siga impartida a l’escola, etc.

Anunciem a més que el dilluns 10 de setembre es convida als centres educatius a la lectura de manifest a l’hora d’entrada en l’inici de curs.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR