Professorat interí

La PECEPI acorda un calendari d’accions per la consolidació del professorat interí

Es reuneix a València i acorda convocar una concentració-assemblea el proper dissabte 27 de maig, coincidint amb la mobilització de les Marxes de la Dignitat

Un moment de la reunió de la PECEPI dissabte

diumenge 30 abril 2017 19:16 h

La Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí s’ha reunit aquest matí a València per a –entre altres coses– analitzar la situació del professorat interí, especialment després de l’acord sobre l’oferta d’ocupació pública per als propers cursos, signat recentment entre determinats sindicats i el Ministeri d’Hisenda.

La PECEPI encoratja al professorat interí a mobilitzar-se per la consolidació i a donar suport a les accions acordades

En aquest sentit, la PECEPI considera que –si es convocara un procés selectiu massiu al llarg dels propers cursos– aquest s’hauria de basar en processos de consolidació que garantiren la funcionarització del professorat interí. Al mateix temps, les places no ocupades per professorat interí s’oferirien al personal que aspira a accedir a la funció pública docent (places de jubilacions, places de nova creació, etc.). L’acord estatal no garanteix aquesta funcionarització, ja que es basa en una convocatòria massiva d’oposicions lliures que pot provocar la pèrdua de treball de molts docents interins.
Igualment, la PECEPI considera que, mentre s’aconsegueix la consolidació del col·lectiu, cal garantir la seua estabilitat laboral –especialment la del professorat interí major de 55 anys fins a la jubilació, atenent la recomanació europea en aquest sentit–.
La PECEPI proposa que es convoque la Mesa Sectorial a l’àmbit del Ministeri d’Educació per abordar la modificació del Reial Decret 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent per contemplar aquests processos de consolidació. També cal exigir la derogació dels reial-decrets llei 14/2012 i 20/2012 de retallades en Educació i en Funció Pública així com l’increment pressupostari que garantisca la recuperació i ampliació de les plantilles.
En aquest sentit, la PECEPI ha acordat diverses accions amb aquest objectiu: contactar amb els partits polítics perquè presenten una Proposició no de Llei al Congrés dels Diputats; convocar un acte públic amb representants de partits polítics, sindicats i col·lectius de docents interins per reflexionar sobre aquesta qüestió; elaborar materials informatius per a difondre entre el professorat; convocar una concentració-assemblea a Madrid a les 12 hores de dissabte 27 de maig de 2017.
La PECEPI convoca al professorat interí de tot l’Estat a participar en aquesta concentració-assemblea dissabte 27 de maig i acudir a la manifestació de les Marxes de la Dignitat a la vesprada.
Igualment, la PECEPI encoratja al professorat interí a mobilitzar-se per la consolidació i a donar suport a les accions acordades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR