Professorat interí

La Mesa Sectorial negociarà el nou decret de sexennis dijous 19 de gener

STEPV demana que s’acumule el reconeixement de tots els sexennis i la reducció del calendari de pagaments proposat

dimarts 17 gener 2017 17:07 h

Gràcies a la sentència guanyada per STEPV en el mes de gener de 2016, en la qual es reconeixia el dret del professorat interí a cobrar els sexennis, es negociarà un nou decret el pròxim dijous 19 de gener.

Per a STEPV aquest calendari de pagaments és excessiu i proposarà acurtar-lo perquè en 2018 s’abonen tots els sexennis acumulats

Recordem que fins ara només tenien dret al reconeixement dels sexennis el professorat interí que individualment havia presentat recurs, però amb la sentència guanyada per STEPV contra el decret de sexennis de 2014 aquest dret s’ha fet col·lectiu a tot el conjunt del professorat. A partir de la publicació del decret en el DOCV es materialitzarà aquesta extensió.
Recordem també que el professorat interí que havia arribat a cobrar els sexennis per sentència individual va veure paralitzat aquest dret perquè la llei de pressupostos de 2015 i 2016 així ho va prohibir. En canvi, en els pressupostos de 2017 ja s’ha alçat aquesta prohibició, de manera que, juntament amb el nou decret, tot el col·lectiu d’interins que complisca els requisits cobrarà els sexennis.
Ara bé, per a 2017 només està pressupostat el cobrament del primer sexenni, de manera que qui tinga més d’un sexenni no podrà cobrar la resta enguany. La Conselleria proposa, en la disposició transitòria primera de l’esborrany del nou decret, un calendari de quatre anys per abonar els sexennis acumulats, a un nou sexenni per any, excepte en 2020, que s’abonarien el 4t i 5è sexenni a qui els tinga complits en eixe any.
Per a STEPV aquest calendari de pagaments és excessiu i proposarà acurtar-lo de manera que en 2018 s’abonen tots els sexennis acumulats.
D’altra banda també proposarà que, per al reconeixement del segon i la resta de sexennis, en els casos del personal que tinga acumulats ja més d’un sexenni, no calga tornar a realitzar els cent crèdits de formació, tal i com proposa l’esborrany del decret, sinó que es reconeguen tots els sexennis acumulats alhora.
També demanarà que el professorat interí aturat i que tinga sexennis acumulats puga percebre els retards corresponents sense necessitat d’estar en actiu, cosa que prohibeix l’esborrany del decret.
I, finalment, STEPV demanarà que el professorat interí que ja té reconegut per sentència el dret a l’abonament dels sexennis, cobre tots els que ja té acumulats i que no se’ls aplique la disposició transitòria primera, ja que tenen una sentència que els reconeix aquest dret.
STEPV valora positivament la disposició de la Conselleria d’Educació a fer efectiu el dret del professorat interí al cobrament dels sexennis, i espera que s’atenguen les propostes del Sindicat, que convocarà les assemblees pertinents per a valorar-ne el resultat.

Descarrega’t ací la proposta de decret

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR