Junta de portaveus

La jornada continuada i l’ordre de plurilingüisme es negociarà abans de gener

La Conselleria fa oïdes sordes a la demanda de STEPV de negociar la recuperació real de tots els drets i retribucions que ens han furtat

dimecres 05 novembre 2014 16:41 h

Aquest matí s’ha celebrat la Junta de Portaveus per a tractar els temes de negociació fins a desembre. La reunió ha estat presidida per Manuel Tomàs, Secretari Autonòmic d’Educació, que ha donat pas als directors generals per exposar els temes de negociació.

En la reunió ha quedat evident la profunda discrepància entre STEPV i la Conselleria quant a l’anàlisi de la situació econòmica

La direcció general d’innovació, ordenació i política lingüística ha proposat els temes següents: formació del personal docent, estades formatives de l’alumnat a l’estranger, documents d’avaluació (desenvolupament del decret curricular de Primària), contracte programa, ordre sobre centres innovadors, ordre de desenvolupament del decret de plurilingüisme.
Quant a la direcció general de personal i centres, han proposat negociar la regulació de la jornada escolar (jornada continuada). I, finalment, la Secretaria Autonòmica ha proposat la negociació d’un nou decret d’inspecció educativa.
La Direcció General de FP i règim especial plantejarà els temes previstos a partir de gener.
STEPV ha proposat els temes següents per a negociar, no només durant els pròxims dos mesos, sinó durant tot el curs:
- Si com diu el govern valencià i espanyol, l’economia ha millorat i ja hi ha signes de recuperació, cal que eixa recuperació es trasllade també al professorat, hem proposat negociar l’increment de la reducció d’hores lectives per als equips directius i professorat tutor i coordinador (TIC, formació, etc.), reducció de les ràtios i de l’horari lectiu, millores salarials i recuperació de totes les condicions laborals. Recuperació de totes les retallades del decret Vela i de la paga extra completa de 2012. Retirada del decret Wert d’augment de ràtios i d’horari de professorat. Manteniment de les IT com estava i derogació dels 4 dies absències. Cobertura de les baixes immediatament.
- Dotació de Personal d’Administració i Serveis als CEIP.
- Acord professorat interí: derogació de l’acord de 2013 i negociació d’un nou acord que recupere els criteris de 2010.
- Calendari escolar: les classes no poden començar la primera setmana de setembre.
- Avançament proves juliol: hem demanat l’informe amb els resultats de les proves i comparació amb model anterior de setembre.
- Modificació del decret i l’ordre de sexennis per incloure al professorat interí i perquè no siga retroactiva pel que fa a les activitats extraescolars. STEPV ha estat l’únic sindicat que ho ha sol·licitat.
- Publicació immediata dels nomenaments de càtedres
- Modificació de l’ordre que regula la constitució de les borses en els ensenyaments artistics, EOI i FP per adaptar-les a cada sector i evitar que les proves d’aptitud es convertisquen en oposicions de facto.
- Infraestructures: STEPV va demanar la convocatòria de Mesa amb la presència de la consellera per a informar-nos sobre la revisió dels centres. La tornem a demanar en aquesta Junta de Portaveus.
- Ens oposem a la negociació de temes que desenvolupen la LOMQE.
D’altra banda, el Sindicat celebra que es negocie el decret de jornada escolar que esperem puga posar-se en marxa el curs que ve. És per això que STEPV està preparant unes jornades per al 22 de novembre, a les seus de València, Alacant i Castelló on participaran els centres pilot que ja l’estan aplicant actualment.
La Conselleria ha fet oïdes sordes a la majoria de les propostes sindicals i ha fet un discurs autocomplaent de la bona situació de l’ensenyament, especialment de l’inici d’aquest curs, i de la “senda de la recuperació” en què es troba l’economia.
Durant el torn d’intervencions ha quedat evident la profunda discrepància entre STEPV i la Conselleria quant a l’anàlisi de la situació econòmica i els beneficis d’aquesta en la ciutadania, que per al Sindicat, continuen sent pràcticament nuls.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR