Professorat interí

La Conselleria no exigeix la capacitació en valencià en les adjudicacions de difícil cobertura

STEPV denuncia la falta de planificació de la Conselleria en les borses de treball

dimarts 11 octubre 2016 11:24 h

Les places de difícil cobertura són aquelles que, una vegada ofertades en el procediment ordinari, no són adjudicades. En eixe moment s’oferten de forma “exprés” al dia següent i qualsevol persona que complisca els requisits exigits, dins d’una prelació, pot optar a aquestes places. Primer opta el personal de la mateixa borsa de treball, després d’altres borses que tinguen la titulació corresponent i, finalment, personal que no està en les borses de treball però que compleix els requisits.

Conselleria ha d’ofertar els cursos de capacitació i proves lliures a qui ho desitge, estiga en borsa o no

Això forma part de l’Addenda a l’acord de professorat interí de 2010, signada per STEPV i altres sindicats amb la Conselleria d’Educació el curs passat. Normalment les places de difícil cobertura són poques les places que es queden sense cobrir i de determinades especialitats molt concretes. I entre els requisits per accedir-hi, a més de la titulació, també hi consta la capacitació en valencià entre d’altres.
Ara bé, aquest curs, en algunes borses com Filosofia, Economia, Informàtica i altres, la Conselleria s’ha trobat sense personal per accedir a aquestes places, ja que la poca gent que hi forma part s’ha desactivat. Per tant, les vacants i substitucions de places “normals” d’aquestes especialitats s’han quedat sense adjudicar en el mes de setembre i han passat a l’adjudicació de difícil cobertura.
Com que a aquestes places s’ha presentat personal que no forma part de les borses de treball i que no tenen la capacitació en valencià perquè només hi poden accedir als cursos per aconseguir aquesta titulació el personal que forma part de les llistes, aquest personal tampoc hi pot accedir.
Per tant, la Conselleria s’ha vist obligada a no demanar la capacitació en valencià en les adjudicacions de difícil cobertura per poder cobrir aquestes places.
Tot plegat és una falta de planificació de la Conselleria d’Educació, que hauria d’haver obert borses extraordinàries amb antel·lació per evitar aquest problema amb el curs començat. També hauria d’ofertar els cursos de capacitació i proves lliures a tot el personal que ho desitge, tant si forma part de les borses com si no per tal de no veure’s obligada a deixar de demanar la capacitació en les adjudicacions de difícil cobertura, tal i com STEPV ha sol·licitat des de fa temps per evitar aquestes situacions.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR