Meses de negociació

La Conselleria insisteix en la proposta de continuar dos anys en el mateix centre

No han presentat l’informe jurídic sobre la consolidació compromés, a expenses d’una reunió del grup de treball sobre l’OPO

Un moment de la concentració d'ahir de professorat interí a València

STEPV

Dijous 06 Abril 2017 18:02 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí s’ha tractat la normativa de comissions de serveis i d’adjudicacions per al curs que ve, en la qual la Conselleria ha imposat la possibilitat que el professorat adjudicat en juliol amb vacant completa es mantinga el proper curs en el mateix centre, proposta que STEPV ha rebutjat que s’hi aplique.

El Secretariat Nacional de STEPV ja va acordar que recorrerà aquesta mesura perquè conculca drets

Aquesta mesura s’aplicarà de manera precipitada i de forma retroactiva, perquè el personal afectat no coneixia en juliol passat que la seua plaça podia ser per a dos cursos. Tampoc es pot garantir perquè les places adjudicades en el concurs de trasllats i que estiguen ocupades per personal adjudicat en juliol no es podran ofertar en aquest procediment. D’aquesta manera, en el cas del professorat interí, s’alterarà l’ordenació de les llistes actuals, ja que persones que van per davant en les llistes no podran optar a places ocupades per gent que va per darrere si aquests opten a continuar en el lloc. També es poden produir greuges comparatius en el professorat que opte enguany a una comissió de serveis perquè tindrà menys places a les quals optar, malgrat que puga tindre una puntuació superior a altres que sí tenen opció a continuar en la plaça actual.

Malgrat aquests greuges, la Conselleria ha insistit en què la mesura s’aplicarà per al curs que ve. STEPV ha aconseguit, tanmateix, el compromís de l’administració d’excloure d’aquesta mesura les borses en les quals la seua aplicació puga dur a l’atur a docents que es podran veure sense opcions a places perquè seran ocupades per funcionaris de carrera provinents de fora del País Valencià en el concurs de trasllats. Aquesta casuística passarà en borses d’especialitats menudes, especialment d’ensenyaments artístics, FP, EOI, etc.

El Secretariat Nacional d’STEPV ja va acordar que recorrerà aquesta mesura perquè conculca drets, si més no en el cas del professorat interí, en comissió de serveis, provisional i reingressat.

Quant a les comissions de serveis, la Conselleria d’Educació només s’ha plantejat ofertar-les per la via de les causes medicosocials i no té previst convocar les comissions en centres específics com el curs passat. STEPV ha demanat que també s’hi convoquen, ja que el curs passat es van quedar desertes algunes d’aquestes places.

Quant al professorat interí sense capacitació, STEPV ha sol·licitat la posada en marxa d’un pla de xoc abans de l’1 de setembre de 2017 perquè el màxim nombre de docents la puguen obtindre. A més, ha demanat la mateixa consideració que el personal funcionari de carrera, és a dir, que tinguen l’opció de sol·licitar places de comarques catalogades castellanoparlants en la LUEV.

La Conselleria estudiarà totes aquestes propostes i respondrà el més prompte possible, tot i que s’ha reafermat en la proposta de continuació en la mateixa plaça el curs que ve.

A més, la Conselleria havia de presentar un informe jurídic sobre la consolidació del professorat interí, segons va informar fa dues setmanes, atenent la demanda d’STEPV d’activar aquests processos en les pròximes convocatòries d’oposicions. La Conselleria no ha presentat aquest informe amb l’argument que estan treballant una proposta de decret d’oferta pública d’ocupació (OPO) arran l’acord entre CCOO, UGT i CSIF i el ministre Montoro, signat la setmana passada i que permet incrementar les places més enllà de la taxa de reposició. La Conselleria vol tractar el tema de la consolidació i l’OPO conjuntament en una pròxima reunió del grup de treball d’OPO, creat el passat mes de desembre, que encara no té data.

STEPV s’ha queixat durament d’aquesta manca de compliment dels compromisos amb el Sindicat per part de la Conselleria i ha argumentat que es poden tractar separadament els temes, i més quan la pròpia administració ha explicat que l’informe ja està redactat. En eixe sentit ha exigit que es tracte de forma immediata el tema de la consolidació del professorat interí.  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR