Meses de negociació

La Conselleria insisteix en la proposta de continuar dos anys en el mateix centre

No han presentat l’informe jurídic sobre la consolidació compromés, a expenses d’una reunió del grup de treball sobre l’OPO

Un moment de la concentració d'ahir de professorat interí a València

dijous 06 abril 2017 18:02 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí s’ha tractat la normativa de comissions de serveis i d’adjudicacions per al curs que ve, en la qual la Conselleria ha imposat la possibilitat que el professorat adjudicat en juliol amb vacant completa es mantinga el proper curs en el mateix centre, proposta que STEPV ha rebutjat que s’hi aplique.

El Secretariat Nacional de STEPV ja va acordar que recorrerà aquesta mesura perquè conculca drets

Aquesta mesura s’aplicarà de manera precipitada i de forma retroactiva, perquè el personal afectat no coneixia en juliol passat que la seua plaça podia ser per a dos cursos. Tampoc es pot garantir perquè les places adjudicades en el concurs de trasllats i que estiguen ocupades per personal adjudicat en juliol no es podran ofertar en aquest procediment. D’aquesta manera, en el cas del professorat interí, s’alterarà l’ordenació de les llistes actuals, ja que persones que van per davant en les llistes no podran optar a places ocupades per gent que va per darrere si aquests opten a continuar en el lloc. També es poden produir greuges comparatius en el professorat que opte enguany a una comissió de serveis perquè tindrà menys places a les quals optar, malgrat que puga tindre una puntuació superior a altres que sí tenen opció a continuar en la plaça actual.

Malgrat aquests greuges, la Conselleria ha insistit en què la mesura s’aplicarà per al curs que ve. STEPV ha aconseguit, tanmateix, el compromís de l’administració d’excloure d’aquesta mesura les borses en les quals la seua aplicació puga dur a l’atur a docents que es podran veure sense opcions a places perquè seran ocupades per funcionaris de carrera provinents de fora del País Valencià en el concurs de trasllats. Aquesta casuística passarà en borses d’especialitats menudes, especialment d’ensenyaments artístics, FP, EOI, etc.

El Secretariat Nacional d’STEPV ja va acordar que recorrerà aquesta mesura perquè conculca drets, si més no en el cas del professorat interí, en comissió de serveis, provisional i reingressat.

Quant a les comissions de serveis, la Conselleria d’Educació només s’ha plantejat ofertar-les per la via de les causes medicosocials i no té previst convocar les comissions en centres específics com el curs passat. STEPV ha demanat que també s’hi convoquen, ja que el curs passat es van quedar desertes algunes d’aquestes places.

Quant al professorat interí sense capacitació, STEPV ha sol·licitat la posada en marxa d’un pla de xoc abans de l’1 de setembre de 2017 perquè el màxim nombre de docents la puguen obtindre. A més, ha demanat la mateixa consideració que el personal funcionari de carrera, és a dir, que tinguen l’opció de sol·licitar places de comarques catalogades castellanoparlants en la LUEV.

La Conselleria estudiarà totes aquestes propostes i respondrà el més prompte possible, tot i que s’ha reafermat en la proposta de continuació en la mateixa plaça el curs que ve.

A més, la Conselleria havia de presentar un informe jurídic sobre la consolidació del professorat interí, segons va informar fa dues setmanes, atenent la demanda d’STEPV d’activar aquests processos en les pròximes convocatòries d’oposicions. La Conselleria no ha presentat aquest informe amb l’argument que estan treballant una proposta de decret d’oferta pública d’ocupació (OPO) arran l’acord entre CCOO, UGT i CSIF i el ministre Montoro, signat la setmana passada i que permet incrementar les places més enllà de la taxa de reposició. La Conselleria vol tractar el tema de la consolidació i l’OPO conjuntament en una pròxima reunió del grup de treball d’OPO, creat el passat mes de desembre, que encara no té data.

STEPV s’ha queixat durament d’aquesta manca de compliment dels compromisos amb el Sindicat per part de la Conselleria i ha argumentat que es poden tractar separadament els temes, i més quan la pròpia administració ha explicat que l’informe ja està redactat. En eixe sentit ha exigit que es tracte de forma immediata el tema de la consolidació del professorat interí.


Comentaris

Maria Rosario Vallés Fuster

06 abril 2017 / 22:10 h

Als professors de conservatori que vam ser tots adjudicats al setembre perquè no va haver-hi adjudicació al juliol (a causa de l’error del ISEACV), ens afecta aquesta mesura,?  Se’ns té en compte com adjudicats al juliol o al setembre?
Gràcies!


Joaquin Salom Gimeno

07 abril 2017 / 01:03 h

Bones a tots, per dir alguna cosa. La veritat es que no se ni per on començar per a comentar aquesta injustícia tan gran que vol dur endavant la conselleria.
En primer lloc explicaré la meua situació, jo les adjudicacions del passat juliol vaig decidir que en desactivava de la borsa per invertir el meu temps i diners en anar a un país de parla anglesa per a millorar el meu angles i així poder traurem amb més facilitat el tan desitjat B2 i la capacitació per a la conselleria, que malgrat les ultimes noticies dels decrets de pluringüisme crec que ara volen un C1, com si això  ho regalaren. Be, al que anem, ara per al curs que ve me trobe en que no puc treballar per que als senyorets de conselleria els se’ls s’ha ocurrit canviar les regles del joc a meitat curs. Després de portar quasi 5 anys treballant per a ells, ara me trobe que gent que aquest any treballa per primer any i gràcies a gent com jo que hem deixat vacants lliures te més dret a treballar que jo que ocupe una plaça a la borsa que no me l’han regalat, no tinc res en contra d’aquestes persones i que conste en acta. Ara si per casualitat, que no crec, m’adjudiquen a mi una vacant aquest juliol si que es per a un curs? per que no son per a dos cursos? Quin merder més gran esta portant endavant, sols falta que per a les oposicions tinguen més dret a consolidar-se aquestes persones que es el primer any que treballen que altres ja que estaran més temps en la plaça i no més temps en educació, si això es així cal que me quede per ací i me busque la vida fora de la meua terra perquè ja que he decidit deixar-la per a millorar amb la meua docència me trobe que ja no conte per a ells.
Aquesta es la meu situació, però com he llegit per els comentaris de les noticies hi ha molta gent que no esta d’acord amb la mesura que volen els de conselleria.
Un altra cosa es, jo soc professor de FP i tinc companys als que se’ls s’ha donat un any de gràcia per a poder treure el B1 d’angles per poder tindre el CAP per a poder seguir amb la seu tasca de docència, ara bé, on esta l’any de gràcia per a mi? Aquest col•lectiu també eren minoritaris i si els hagueren desactivat de la borsa també hagueren pogut treballar persones per darrere d’ells que si tenien el CAP. On està el “daño colateral” que diu el director de personal per aquestes persones que no tenien el CAP? Que passarà amb les persones que ens perjudica la mesura que volen? Ara si que volen fer “daño colateral” a un xicotet col•lectiu per beneficiar a altres. Aquest polítics son iguals que els que teníem abans, se veu que per a ells tampoc som tots iguals els que treballem per a conselleria, en alguns se pensa i en altres no, i ja no dic dels que no tenen la capacitació en valencià, a aquests si que els anem a tindre amb conter fins al final, no? Cosa que ja sabien de fa temps que deurien de tindre la capacitació en valencià.
Jo com a afiliat del vostre sindicat, vos demane que poseu el més aviat possible les mesures judicials per derrocar aqueta mesura, ja que crec que trenca el que diu l’acord d’interins, i traure a la llum les verdaderes raons per les quals conselleria vol porta endavant aquesta mesura tan ràpidament, que no volem que els interins comencen a reclamar les seues indemnitzacions per acomiadaments? O hi ha altres interessos? Perquè no comenceu a treure les veritats d’aquesta situació? I deixar de que vos diguen que es per a millorar l’educació i la estabilitat de les plantilles. El primer que haguéreu tingut que fer es alçar-se de la reunió i abandonar-la en senyal de protesta, per que no es la primera vegada que vos diuen que volen portar-ho endavant i la gent s’està queixant i me pareix que no esteu representant a la gent com cal i el juliol cada vegada està més prop i no donará temps a que reclameu judicialment.
Bé, crec que ja he dit el que pensava, però no se per que me veig a l’atur o buscant-me la vida lluny de casa, ja que mentre he estat treballant com a docent ho he donat tot i per prendre una decisió que crec que ajudaria en la docència que no l’haguera pres de saber açò me desdejunat aquesta injustícia de noticia. 
Salutacions des de uns 9000 kilòmetres de la tan apreciada i enyorada terreta.


Luis Torregrosa Ramírez

07 abril 2017 / 11:11 h

Querido compañero Joaquin, quizás tu te hayas podido permitir desactivarte para poder obtener el ingles y la capacitación-  Muchos no hemos podido -hay que trabajar, si no, no se cobra. Siguiendo con la cuestión del requisito en valenciano, es cierto que ya sabíamos que nos podían echar.  Pero, yo me pregunto: ¿por que no has aprobado tu la oposición, que es la manera mas segura y la única -hasta el momento- para que no te tiren? Mira que has tenido tiempo!!!! Lamento mucho que se vaya a abrir ahora un debate entre aquellos que vamos muy delante en las listas pero no tenemos el requisito y aquellos que están esperando a que no la obtengamos para pasarnos. Vamos a repetir una guerra entre nosostros como en la rebaremacion??? Sería triste. Yo tenía ya 57 años cuando me cambiaron la reglas del juego -antes con 55 años había una reducción de dos horas lectivas sabias?- y ya no podía realizar mi trabajo con eficacia y ademas aprobar un examen del nivel exigido para la capacitación. Ah y yo tampoco tengo nada en contra de nadie; pero “ande yo caliente y ríase la gente” NO??


Joaquin Salom Gimeno

07 abril 2017 / 18:16 h

Estimat company Luis, crec que jo amb el meu comentari he volgut dir que la conselleria no està donant les mateixes facilitats per a tots, siga el cas que siga. Si algú s’ha sentit ofès demane disculpes. Tampoc vaig a entrar en guerres de qui ha aprovat una oposició i qui no, ni tampoc en la situació econòmica de ningú, perquè la meua inversió en constarà una anys de pagar. Sols vaig a dir que de la meua especialitat no es convoquen oposicions des de l’any 2006, i si, me vaig presentar i no vaig aprovar, però sols he tingut una oportunitat en els últims 11 anys, i per aquells anys jo no estava ni en borsa i no tenia ninguna experiència de res, sols la meua titulació que en deixava presentar-me.
En recalque en que la meua intenció no es criticar a ningun company, sols comentar les maneres que te conselleria de fer les coses.
Salutacions


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR