Professorat interí

La Conselleria està preparant cursos intensius de Capacitació en valencià per al professorat interí

Els cursos es realitzarien durant l’estiu per tal que el professorat interí obtinga la capacitació el més aviat possible i puga continuar treballant el curs que ve

dimarts 06 juny 2017 14:04 h

Segons fonts de l’administració educativa, la Conselleria està preparant cursos intensius adreçats específicament al professorat interí sense la capacitació en valencià per tal que puguen obtindre aquest títol durant els mesos de juliol i agost.

D’aquesta manera, s’atén la demanda de STEPV de fer un pla de xoc per formar els 1200 docents interins

D’aquesta manera el professorat afectat que obtinga la capacitació podrà optar a places el curs que ve a partir del moment en què l’obtinguen. Aquests docents rebran una comunicació de la Conselleria d’Educació personalitzada amb les dates dels cursos (estan estudiant si seran online o semipresencials).
D’aquesta manera, s’atén la demanda de STEPV de fer un pla de xoc per formar els 1200 docents interins que encara no han obtingut el certificat de capacitació i possibilitar que optar a un lloc de treball el curs que ve, d’acord amb l’ordre 90/2013 que establia com a termini màxim l’1 de setembre de 2017 per obtindre aquest certificat. Cal recordar també que l’ordre preveia l’expulsió de la borsa de les persones sense la Capacitació del cos de mestres, secundària i FP, mentre que l’administració actual rebaixa la penalització a la desactivació fins que s’obtinga el títol.
D’altra banda, també se’ns ha informat que el professorat que no dispose de la capacitació no serà adjudicat en el mes de juliol i serà desactivat d’ofici per part de l’administració, fins que obtinga la capacitació, moment en el qual serà activat de nou en el mateix lloc en la borsa de treball.
Aquesta mesura és similar a la que es va aplicar al professorat d’FP ara fa dos anys que, per qüestions de titulació, no podia obtindre el màster didàctic i pedagògic requerit per la LOE per a impartir docència. En aquest cas, la Conselleria va convocar uns cursos específics per al personal afectat per tal de facilitar l’obtenció d’aquest requisits, també a petició de STEPV.
STEPV celebra aquesta mesura i confia que servirà perquè el professorat interí sense la capacitació puga continuar treballant amb normalitat el curs que ve.
6 de juny de 2017

Etiquetat com a


Comentaris

Carlos Marco Blasco

06 juny 2017 / 15:29 h

D’acord amb STEPV. Bo és sempre defenssar el llocs d treball dels interins com a treballadors. Però q eixos cursos d Capacitació en valencià siguen d debò intensius i d hores suficients i exàmens adients en dificultat per a q s’apiguen d debò parlar i escriure en valencià. Prou ja q la Capacitació siga una ‘maria’ o mero tràmit en q s’aprova amb molta condescendència. Conec moltes professores/ors amb la Capacitació aprovada q no saben ni xampurrejar ni escriure mínimament. Això és devaluar la nostra llengua i q, paradoxalment, eixos q aproven no l’estimen. A més solen ser els q sempre van queixant-se del requisit del valencià i malparlant. Mai comprenen q és la llengua OFICIAL del País Valencià. I han tingut més d 2 dècades d pròrrogues per traure la Capacitació!!! Em dona vergonya aliena aquest tipus de professorat q no entenen la importància de salvar el nostre català, i conste q jo d família sóc castellanoparlant.


Diego Aguilera Pineda

08 juny 2017 / 23:25 h

Espero que no siguen com els cursos d’ anglés que van prometer i als que molts interins no ens han deixat ni presentarnos a la prova de nivel, després ens aniràn en preses


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR