Meses de negociació

La Conselleria es ratifica en la seua proposta d’estabilitat de les plantilles

Les persones adjudicades enguany optaran a repetir plaça, i a partir del curs que ve estaran dos cursos en el lloc

Imatge de la campanya de STEPV per la negociació de les plantilles

STEPV

Dijous 16 Febrer 2017 19:20 h

Malgrat l’opinió contrària dels sindicats a aplicar per al curs que ve la proposta de la Conselleria que el professorat adjudicat aquest curs amb vacant (desplaçats, suprimits, en comissió de serveis, en pràctiques i interí) opte a repetir el centre el curs que ve, la Conselleria ha decidit posar dur endavant la proposta. En el cas de les vacants adjudicades al professorat interí només afecta a les que es van ofertar en juliol i en la primera adjudicació de setembre abans de començar el curs escolar.

Per a les adjudicacions de juliol de 2018, tot el professorat adjudicat romandrà en el lloc durant els dos cursos següents

Per tant, el professorat afectat que opte per continuar en el lloc actual el curs que ve haurà de sol·licitar-ho quan la Conselleria active aquesta possibilitat. Igualment, ho haurà de fer qui no vulga continuar el curs que ve i opte a participar en les adjudicacions de juliol de 2017, com fins ara.
La Conselleria, a més, ha avançat que per a les adjudicacions de juliol de 2018, tot el professorat adjudicat romandrà en el lloc durant els dos cursos següents, igual que passa amb els funcionaris de carrera adjudicats en el concurs de trasllats. En aquest cas, no hi haurà opció a optar continuar o no en la plaça durant el segon curs.
Cal remarcar que el professorat interí no té garantida la continuïtat durant dos cursos de la plaça actual, ni els dos cursos següents, ja que les places que ocupa aquest col·lectiu continuaran ofertant-se en el concurs de trasllats, comissions de serveis, etc.
Aquesta possibilitat s’oferirà en les adjudicacions de juliol i en les primeres de setembre, abans de començar el curs escolar. La resta del professorat adjudicat posteriorment no podrà optar a romandre en el centre durant dos cursos i haurà de participar en les adjudicacions de juliol cada any.
Per a STEPV la millor solució per a garantir l’estabilitat de les plantilles passa per negociar les plantilles de totes les etapes educatives (encara s’apliquen les ordres de plantilles retallades per l’anterior administració), activar la possibilitat de romandre dos cursos en les places catalogades com a de difícil cobertura i ofertat totes les places del sistema en les adjudicacions de juliol. D’altra manera es veurà alterada l’ordenació de les actuals borses de treball.
També s’ha parlat, en una reunió de treball posterior sobre l’OPO, de la proposta de consolidació del professorat interí presentada per STEPV en els processos selectius. STEPV exigia una explicació argumentada a la negativa de la Conselleria d’abordar el tema en la Mesa Sectorial per manca de competència, segons afirmava el Secretari Autonòmic d’Educació. La Conselleria ha contestat que estan preparant un informe jurídic per a abordar pròximament en una nova reunió.
En el grup de treball també han informat de les característiques de les proves pràctiques de les oposicions d’art i disseny així com dels requisits i del barem de mèrits. STEPV ha tornat a condicionar la convocatòria d’aquestes oposicions, previstes per a juliol de 2017, a l’activació dels processos de consolidació que ha proposat el Sindicat.  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR