Junta de portaveus

La Conselleria es nega a tractar les condicions laborals del professorat en les negociacions

Es negociarà la jornada continuada, el desplegament de la LOMQE i la nova normativa de sexennis entre molts altres temes

dimarts 11 febrer 2014 17:32 h

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus entre sindicats i conselleria per a tractar el calendari de negociació del que queda de curs. Cal recordar que no s’ha convocat aquest òrgan en el que portem de curs 2013/14 quan habitualment es convoca també a principis d’octubre.

La Conselleria al·lega que ja hi ha uns acords signats per la resta de sindicats per no abordar les condicions laborals

El temes que ha plantejat l’administració són els habituals de desplegament del curs proper (instruccions d’inici de curs, calendari escolar, admissió d’alumnat, contracte-programa, desdoblaments de mòduls d’FP, comissions de serveis, adjudicacions, etc.), però també el desplegament de la LOMQE per al curs que ve (currículums de Primària, FP Bàsica i selecció de direccions). A més, s’adequarà el decret de sexennis per a donar cabuda al reconeixement del temps de vigència del Decret Vela -tal com va sol·licitar STEPV- i les activitats de formació que computaran per al reconeixement dels sexennis (l’actual ordre estava derogada). En FP es negociarà el Reglament Orgànic i Funcional (ROF) dels Centres Integrats de Formació Professional i 33 nous títols LOE d’FP. En ensenyaments artístics, es proposa el ROF dels Conservatoris, horaris integrats per a l’alumnat de música i dansa que cursa l’ESO, l’ordre de plantilles dels Conservatoris Superiors, diversos currículums d’art plàstica i disseny. En Escoles Oficials d’Idiomes es regularan els nivells C1 i C2 d’alemany, espanyol per a estrangers, francés, anglés i valencià.

L’administració també ha proposat negociar la jornada continuada (que ara només s’aplica a 9 centres de forma experimental), reivindicació històrica de STEPV i l’oferta pública d’ocupació, que està previst que s’acumule a 2015.

STEPV ha reivindicat la necessitat de reduir les tasques burocràtiques en els centres docents, que s’han incrementat els darrers anys per la gran quantitat de plans i programes que s’han de dur a terme. Aquest fet s’ha vist empitjorat per l’augment de les ràtios i les hores lectives i per les reduccions salarials que pateix el professorat des de 2010.

És per això que el Sindicat ha proposat negociar un augment de la reducció d’hores lectives per als equips directius i professorat tutor i coordinador (TIC, formació, etc.), reducció de les ràtios i de l’horari lectiu per a tot el professorat, millores salarials i recuperació de totes les condicions laborals, així com la dotació de Personal d’Administració i Serveis als col·legis d’Infantil i Primària, per descarregar les feines administratives a les direccions dels centres.

També ha proposat una negociació per retornar a l’acord de professorat interí, ja que l’actual acord és injust en tant que ja hem vist com 1.400 docents interins han estat reordenats en les borses perquè no tenien res aprovat en el passat (encara que hagueren aprovat la fase completa de l’oposició enguany).

També ha exigit la retirada de la Resolució de 12 de desembre de 2013, per la qual s’avancen a juliol les proves extraordinàries de setembre, perquè no serviran per a recuperar alumnat i empitjoren les condicions laborals del professorat.

Quant a l’arranjament escolar, el Sindicat ha sol·licitat que s’atenguen les al·legacions dels ajuntaments i dels centres educatius.

La Conselleria s’ha negat a tractar els temes proposats pel sindicat, al·legant que ja hi havia uns acords signats per la resta de sindicats, en referència a l’acord que prorroga el Decret Vela i a l’acord de professorat interí.

Arranjament escolar

En acabar aquesta reunió, ha tingut lloc una altra en la Direcció Territorial de València amb els representants de la Permanent de la Junta de Personal per a tractar les al·legacions presentades pels centres educatius de la província de València als sindicats.

En la reunió ha estat present un representant de la Conselleria d’Educació que no ha donat massa informació perquè encara està en estudi l’arranjament definitiu. Així i tot, s’ha evidenciat que el districte únic està malmetent l’ensenyament públic i eliminant unitats malgrat tindre demanda. Això també posa en evidència que la pretesa llibertat d’elecció dels centres que tant defensa la Conselleria d’Educació només és cert quant als centres concertats, ja que l’arranjament només afecta els centres públics. A més, la Conselleria pretén acabar amb els barracots no construint edificis nous, sinó eliminant els centres que estan ara mateixa en aquesta situació (per exemple, el Ciutat de Cremona d’Alaquàs i el Josep Camarena de Gandia).

STEPV ha presentat 30 de les 35 al·legacions que s’han tractat en la reunió. El Sindicat anima als centres afectats per supressions a acudir a les manifestacions del pròxim 15 de febrer a Alacant, València i Castelló en defensa de les unitats i llocs de treball, i de les condicions laborals del professorat.

 

Etiquetat com a

junta de portaveus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR