Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial d’Educació

Resolució sobre el PAM, resolució càtedres 2009, consolidació del professorat interí i capacitació en valencià

dijous 23 març 2017 13:32 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial la resolució sobre el Pla d’Actuació per a la Millora per al curs que ve, que inclou la dotació de professorat per atendre els programes (PMAR, PR4, Aula d’Acollida, compensatòria i altres línies d’actuació).

STEPV ha valorat positivament la resolució en el sentit que es fa un tractament integrat d’aquestes mesures i es continuarà dotant de professorat i personal complementari (educadors/es, fisioterapeutes) els centres per a l’aplicació del PAM. El Sindicat ha sol·licitat dades de l’aplicació del PAM aquest curs per a afinar en les propostes de millora per al curs que ve.
A més, STEPV ha sol·licitat que s’incorporen també els centres de FPA que estan regulats en l’ordre 38/2016 de la qual depèn la resolució negociada aquest matí. També s’han traslladat les propostes plantejades pel professorat al Sindicat. Igualment s’ha tornat a demanar la negociació de les plantilles per millorar la qualitat de l’ensenyament.
Cal destacar que s’ha incorporat un Annex per a dotar de plantilla complementària amb la capacitació en valencià o en anglés els centres que presenten necessitats.
Un altre tema de l’ordre del dia ha estat la informació sobre la resolució que dilluns es publicarà en el DOGV sobre els llistats de catedràtics de 2009, en què estava pendent la publicació de les especialitats de Tecnologia i de Organització i Gestió Comercial. La Conselleria ha facilitat la resolució per la qual el personal catedràtic afectat tindrà el nomenament des de l’1 de setembre de 2014, moment en què es va publicar el primer llistat. STEPV celebra aquest fet, ja que era una reivindicació del Sindicat i del col•lectiu de persones afectades.
En el torn obert, la Conselleria ha informat que el 6 d’abril negociarem l’informe sobre la consolidació del professorat interí en resposta a la petició de STEPV de negociar aquest tema en la Mesa Sectorial per a les pròximes convocatòries d’oposicions. També es negociarà la normativa de convocatòria d’adjudicacions per al curs que ve, en la qual es parlarà de la situació del professorat interí sense la capacitació en valencià (la setmana passada l’administració va anunciar que aquest personal seria desactivat i no exclòs de les borses com diu la normativa actualment) i també la proposta de romandre dos cursos en el mateix centre, a la qual STEPV ja ha anunciat que recorrerà si s’aplica ja per al curs que ve.
STEPV ha demanat que la Conselleria facilite informació més concreta sobre l’aplicació del decret de plurilingüisme quant a diferenciació de xarxes (pública i privada concertada), dades per centre i comarques i nombre d’alumnat afectat per nivell.

Etiquetat com a

pam mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR