Informació sobre la Mesa Sectorial d’Educació

S’ha tractat el Pla d’Igualtat Docent i la selecció de direccions. També s’han abordat altres qüestions pendents en el torn obert de paraules

dijous 10 gener 2019 16:18 h

Aquest matí ha tingut lloc la mesa sectorial per a tractar el pla d’igualtat docent i la normativa de selecció de direccions.

Quant al pla d’igualtat, que ja fa mesos que s’està treballant en una comissió específica, STEPV ha reclamat que l’aplicació d’aquestes mesures s’ha de concretar i desplegar perquè no queden en paper mullat. És per això que el Sindicat ha reclamat que es modifique la normativa corresponent per a segregar la coordinació d’igualtat i convivència en dues coordinacions diferenciades, perquè les dues tenen suficient entitat i molta càrrega de treball que justifiquen aquesta separació. També s’ha instat a compactar les excedències per maternitat amb la lactància i establir mesures per a lluitar contra l’escletxa salarial, reconeguda en quasi un 5% de diferència entre homes i dones perquè la majoria de les excedències no retribuïdes per cura de familiars les sol•liciten les dones, amb la qual cosa perden ingressos respecte als homes.
Quant al procediment de selecció de direccions, STEPV ha tornat a plantejar propostes per tal que la comunitat educativa puga participar directament en l’elecció de les direccions de centres. Tant en el barem com en el projecte de direcció, el Sindicat ha demanat que aparegueren reflectís la formació i propostes relacionades a garantir la inclusió, l’atenció a la diversitat, combatre el fracàs escolar, millorar de convivència i la igualtat de gènere, entre d’altres.
En el torn obert de paraules, el Director General de Personal ha informat sobre les qüestions següents:
- Ampliació de la paternitat. Es modificarà l’acord signat recentment per introduir l’ampliació a 8 setmanes segons la recent normativa estatal.
- Habilitacions del cos de mestres. Ja estan pràcticament. Només falta la d’Alacant. Les 1200 que s’han revisat des de la Conselleria de la DT de València només hi ha 13 estimades, 83 desestimades, 1125 que no han aportat la documentació correcta. En gener donaran un termini per tal de subsanar les errades, fet que allargarà la publicació de la llista definitiva, segurament fins a març. STEPV considera inacceptable aquesta situació i ha instat a l’administració a agilitzar-ho al màxim ja que han passat molts mesos des que van obrir el termini (juny de 2018).
- Cursos de capacitació en valencià per a les persones interines que no la tenen. Són persones que estan donant classe o estan en borsa. Se’ls ha matriculat d’ofici.
STEPV, per la seua banda, ha plantejat les qüestions següents (incloem les respostes de Conselleria):
- Quan facilitaran el calendari de negociació actualitzat que es va tractar en la Junta de Portaveus del 12 de desembre: demà tenen una reunió per tal de tractar-ho.
- Quan tenen prevista la reunió per establir els criteris de l’oferta de vacants en el CGT. La reunió serà a principis de febrer.
- Quan serà el pagament del complement de mestres d’ESO. Hisenda ho ha autoritzat, però també ha demanat una normativa que ho contemple, que es negociarà el més prompte possible.
- Convocatòria d’oposicions de 2019: Accés a subgrup superior i pròxima mesa de negociació. Estan estudiant si en convoquen per a 2019, però de moment la prioritat és tancar la convocatòria per torn lliure de les oposicions. La setmana que ve continuarà la negociació encetada en desembre.
- Sobre la fiscalització prèvia de les vacants que s’oferten després de novembre i que han provocat un retard en la incorporació al centre del professorat interi adjudicat el 4 de gener. Tenen un problema amb hisenda, ja que demanen 10 dies per a fiscalitzar les vacants que s’adjudiquen, però només passa a València. Estan negociant amb hisenda per a reduir eixe termini i que el professorat interí adjudicat s’incorpore de seguida.
- Motius pels quals interins que substitueixen funcionaris de carrera que canvien de situació administrativa en vacances (per exemple, de permís de maternitat a permís de lactància) i no paguen les vacances als substituts. La resposta torna a ser que hisenda no permet fer nous nomenaments per canvi de situació administrativa en períodes vocacionals, però estan també en negociació amb hisenda per solucionar-ho.

Enllacem ací la proposta de calendari i de l’oferta per especialitats (que està incompleta a falta de la mesa de la setmana que ve).

calendari_i_oferta.pdf


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

13 gener 2019 / 10:34 h

Estimad@s compañer@s,
He visto el borrador de méritos de las próximas oposiciones y me parece indignante la negociación que estáis llevando a cabo. Tanto que os vanagloriais de la defensa que hacéis del colectivo de interinos y sin embargo el borrador es muy desfavorable para nosotros:
- Máximo 5 puntos en el apartado de experiencia, equiparándose a la puntuación máxima del apartado de formación académica.
- se ha de luchar por pruebas no eliminatorias siempre que la legislación superior la permita.
- fundamental la transparencia y las garantías de igualdad en el proceso: para ello se ha de exigir poder revisar las pruebas escritas y sobretodo algo que ya se hace en otros procesos selectivos: grabación de las defensas para evitar arbitrariedad y tener instrumentos de prueba para alegaciones.
Es necesario ahora más que nunca luchar por el colectivo.
Salud


Alejandro Vazquez Felipe

13 gener 2019 / 10:44 h

Disculpad los errores de redacción en el mensaje anterior,pero es que ando escaso de tiempo. Saludos cordiales.


Alejandro Vazquez Felipe

14 gener 2019 / 19:24 h

Estimad@s compañer@s,
He visto en un correo informativo que seguramente lo de los 5 puntos en el apartado de experiencia puede que sea una errata y que en realidad serán 7. Esperemos que así sea. Por otro lado sigo insistiendo. Ahora más que nunca es importante luchar en la mesa de negociación por pruebas no eliminatorias siempre que la legislación superior la permita. Me gustaría que averiguaráis compañeros del STEPV si hay viabilidad jurídica para esta propuesta.
Otra punto que creo que es de justicia y seguramente no suponga ningún problema ser aceptado por Conselleria es la siguiente propuesta de transparencia y garantía de igualdad en el proceso: posibilidad de revisar las pruebas escritas y sobretodo algo que ya se hace en otros procesos selectivos: grabación de las defensas para evitar arbitrariedad y tener instrumentos de prueba para alegaciones.
Es necesario ahora más que nunca luchar por el colectivo. Espero contestanción con gran interés.
Salud!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR