Condicions laborals

Es negocien les comissions de servei

STEPV aposta per un sistema transparent i objectiu

divendres 29 abril 2016 17:26 h

Hui s’han debatut en la Mesa Sectorial els esborranys de les comissions de servei, normativa per la qual el professorat amb destinació definitiva pot canviar de centre per un curs.

La normativa proposada per Conselleria presenta diferències significatives respecte a anys anteriors

La novetat fonamental de la proposta de la Conselleria és la diferenciació entre les comissions motivades per causes mèdiques, socials i familiars, i les comissions que responen a necessitats especials dels centres educatius (aules CiL, centres de reeducació i penitenciaris, unitats hospitalàries, SPEs, CAES, el CEED i les residències del complex de Xest i de Castelló).
Els esborranys que s’han negociat arrepleguen demandes històriques del sindicat, com ara l’establiment d’un barem públic que done al professorat garanties de transparència del procés, i el fet que el funcionariat en pràctiques que obtinguera una plaça definitiva en el concurs de trasllats poguera participar.
Així mateix, STEPV ha fet esmenes als documents, que seran estudiats per l’administració. Algunes de les propostes són les següents: eliminar la restricció a participar a les persones que tinguen una destinació definitiva a menys de 50 km del domicili (ja que en casos com malalties greus pròpies o de familiars les condicions laborals del professorat fins i tot una distància curta pot significar un entrebanc); augmentar l’edat de fills/es a càrrec al 12 anys (i no 6); ampliar la malaltia de familiars de 1r grau a 2n grau; eliminar la penalització d’interrompre els serveis efectius si s’obté la comissió de servei; no restringir les comissions de servei per necessitats especials a persones que porten 2 anys al seu destí definitiu (la qual cosa limita excessivament el professorat que pot optar-ne, cosa que és especialment greu en el cas d’aules CiL i CEED); rebaixar la puntuació de les llengües estrangeres en les comissions per necessitats especials (ja que el coneixement d’idiomes no és rellevant per la tasca pedagògica de les aules CiL, dels SPES, o de les aules hospitalàries) i no limitar la formació pedagògica a aquelles activitats realitzades només des de fa 5 anys, entre d’altres.
A més, STEPV ha plantejat la problemàtica específica de les especialitats d’anglés i francés d’EOI, ja que en Alacant hi ha hagut un dèficit de places en el concurs de trasllats en gran part derivat del fet que les EOI de Dènia i Oriola no tenen decret de creació publicat.
L’administració s’ha compromés a estudiar amb detall totes les propostes sindicals i a donar-ne resposta en una altra Mesa, que tindrà lloc el dia 9 de maig.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR